Через нашу вулицю їздять багатотонники з усього світу. Без накладних, без дозволів. Місцевий підприємець якщо й зважує, то як захоче.

Вже і ваги стали бізнесом. Просимо поліцію негайно втрутитись

Наші будинки й життя через руйнацію під загрозою, – повідомляють жителі Піщанки.

Шановна редакція!

Звертаються до вас жителі селища Піщанка Тульчинського району Вінницької області. Ми проживаємо по вулиці Довженка, яка має протяжність біля одного кілометра.

На протязі багатьох років ми потерпаємо від нашестя  великогабаритних транспортних засобів. Дорога зіпсована, будинки руйнуються, діти бояться без супроводу дорослих йди до школи, люди похилого віку не можуть добратися до найближчого магазину. А все через те, що потік транспорту цілодобово безупинний. Дорожнє покриття роками не ремонтується.  Причиною такого навантаження на нашу дорогу є: в с.Попелюхи знаходиться хлібоприйомне підприємство, через село проходить залізнична колія. Куди з усього світу їде через нашу дорогу великогабаритний транспорт, вагою  більше 80 тон.

На території громади велика кількість сільськогосподарських та фермерських господарств, які свій врожай вивозять на   ХПП,    є велике господарство Сади України, яке в минулому році мало великий врожай яблук, які були вивезені в м. Кодима Одеської області на соковий завод. На території громади в с.Трудове на даний час працює кар’єр по видобутку  вапняку, який на місці переробляється в вапняну мучку  і вивозиться тисячами тон до залізниці

На території громади є фермерське господарство Васалатія В.М.  в якого встановлені електронні ваги, він надає таку послугу як зважування транспорту, ось цей транспорт цілодобово без грузу калатає нашою дорогою.

На територію Одеської області з усієї України через нашу дорогу їде траспорт, кий теж везе важкі вантажі.

Через ями на дорозі вантажівки їдуть по обочині, де раніше ходили люди, так як тротуарів на вулиці немає. Обочина зрівнялась з дорогою. Ширина дороги має 5,5 м.  велогабаритні автомобілі не можуть розминутися, виїзджають вже за межі обочини до огороджень власників будинків,  в спеку вапняна мучка  засипає навколишні будинки, огорожі, подвір’я пилюкою, а в дощ розмокає болотом, до неможливості проїзду чи проходу, цілодобовий рух великогабаритного транспорту призвів до того, що наші будинки почали руйнуватись.

Неодноразові  звернення до влади нічого позитивного нам не дали.

Жителі вулиці звертались восени на гарячу лінію поліції на злочинні дії влади , але до цих пір відповіді на наше звернення не отримали. Були неодноразово на прийомі у голови селищної ради, звертались до депутата, яка в свою чергу звернулась до селищної ради з депутатським зверненням.

Є рішення селищної ради за зверненням громадян про встановлення дорожніх знаків №16 від 2 квітня 2018 року , бо не було жодних знаків встановлено, що рух транспортних засобів , маса яких перевищує 15 тон, заборонено. Але там чомусь встановлені знаки 20 тон. Такий знак є незаконним. Але і на ті знаки водії не реагують, так як вони встановлені в незаконних місцях, чим порушено правила дорожнього руху.

Склалось таке враження, що наша Україна руйнується зсередини, і винна в цьому лише місцева влада, яка економить бюджетні кошти на нашій вулиці, тому що тільки руйнує дорогу, а нічого в неї не вкладає. А люди ж платять податки, а натомість мають тільки руйнацію. Треба було раніше думати владі, бо дорога щезає, перетворюється в багнюку, і щоб довести її до путя вже потрібні великі кошти. Владі треба було  підтримувати народ, який привів їх до влади, зарплати в них по 60-90 тисяч щомісяця з наших податків. Влада є представниками партії Гройсмана. Агов, пане Гройсмане, коли ви наведете порядок у своїй партії, не нищіть Україну !

Жителі Піщанки