Поки всю інформповістку забито темою “вторгнення”, депутати без жодного обговорення повернули собі 100% надбавки до окладу за “інтенсивність праці”. Зарплата нардепа збільшиться з 25 тис. майже до 50 тис. грн. І це крім інших надбавок, сотень тисяч гривень на рік на компенсацію оренди житла для іногородніх, майже 1 тис. грн на місяць на проїзд, виплат за телефонні розмови, оплати відряджень для помічників-консультантів.Питання, а на за яку «інтенсивність» йде мова? За те, що вони дуже інтенсивно відпочивали з нового року? Законопроект проголосували без обговорення. Серед авторів значиться голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

У бюджеті країни на 2022 рік витрати на утримання президента, Верховної Ради й Кабміну в документі збільшили на 206,4 млн грн. При цьому простим громадянам у 2022 році порізали виплати на субсидії, а кошти на індексацію пенсій заклали в такій кількості, що вони не здатні покрити здорожчання продуктів через зростання інфляції в країні.

Навіть медикам удалося домогтися надбавок від держави тільки завдяки коронавірусній епідемії. Зарплати ж їм підвищили лише через майже два роки після старту пандемії, причому завдяки масовому скороченню їхніх колег. Виплати військовикам теж зросли тільки тоді, коли інформповістка виявилася забитою новинами про нібито вторгнення РФ. А от щоб підвищити зарплати депутатам, особливий привід не потрібен.

Подбали нардепи  і про свої пенсії. Замість формування Уряду Національної Згуртованості – парламент об’єднався для підвищення депутатських пенсій, проголосувавши за внесення змін  до Закону України про вдосконалення  пенсійного забезпечення.