– Путін має прийняти остаточне рішення сьогодні.

Але й введення військ Росії на цю територію – це теж воєнні дії.

Що там говорили – далі.

– Очевидно стало, що ні Україні, ні її західним союзникам Донбас абсолютно не потрібен на будь-яких умовах. Робиться все для того, щоб заморозити цей конфлікт, щоб покласти на Російську Федерацію і політичну відповідальність…, і економічну відповідальність за утримання Донбасу”, – заявив відомий вже нам перемовник від Путіна Козак. Він стверджує, що в України нібито “викликає ступор” будь-яке питання про те, як Київ дивиться на те, щоб “на будь-яких умовах повернути Донбас до складу України, під контроль уряду України”. “Просто мовчать, опускають очі”, – заявив він.

Україна всі 8 років конфлікту прагне повернути окуповані території під свій контроль дипломатичним шляхом, шляхом переговорів. Проте українська сторона не пристає на російські умови, які порушують її суверенітет і передбачають зміну державного устрою.

На Радбезі виступив і Путін.

Він  підкреслив, що його « європейськие и американськие колеги» стверджували йому, що Україну зараз в НАТО і так ніхто не прийме. Але йому і Росії потрібні гарантії.

І це будуть вирішувати на саміті!

Що це – відступ, ціною куска Украіни, який де факто вже й так відкушений?

Вирішальні дні – вирішальні події.

Відслідковуємо разом.

А ось як «пояснює» Лавров те, що Україну і всі східні країни Європи, мовляв за таємними домовленостями і циркулярами, не давали слово пускати в НАТО. Але США дотискають.

Але про те, що напруга повномасштабної війни все таки відступає можуть свідчити слова Путіна:  /Тому ми активізували роботу з партнерами у Вашингтоні і НАТО, щоб домовитися про заходи безпеки і забезпечити спокійний розвиток країни в мирних умовах”, – заявив президент РФ.

Андрій Власенко

https://www.facebook.com/watch/live/?extid=NS-UNK-UNK-UNK-IOS_GK0T-GK1C&ref=watch_permalink&v=1593218287720876