Адміністративно-викладацький склад Донецького національного університету ім. В. Стуса, що після окупації переїхав у Вінницю, звернулися до усіх однодумців.

-Шановні колеги, друзі, однодумці! Шановні партнери Стусівського університету! Студентство, випускники! Українці! Ми – колектив Донецького національного університету імені Василя Стуса – свідомі своєї соціальної місії в часи, коли серця і думки наповнюються єдиною потребою – захистити дітей і державу від агресора – лютого, цинічного і безпринципного. Війна Росії проти України має для нас – уродженців Українського Донбасу – глибоке й особисте значення. Це – свята для нас земля, де поховані батьки, де мали би жити і будувати Україну ми і наші нащадки. Донецьк у наших серцях, думках, вчинках назавжди.

Зночі більшість буденних речей втратила сенс і цінність, окрім нашого єднання, збереження розсудливості, поваги до інститутів держави попри політичні смаки, що ми можемо собі дозволити у мирний час. Просимо бути сильними і поміркованими, говорити з дітьми і знаходити сили для виконання своїх щоденних обов’язків – професійних, родинних, побутових. Поки кожний із нас служить народу України і підтримує українське військо, поки наші серця наповнені любов’ю, а справи єднають, нас не здолати! Ми переможемо! З молитвою за Україну, стусівці!