І біля Бранденбурзьких Воріт у Берліні. Це нагадування про 130 українців, які або чекають російського суду, або вже засуджені. Їхня вина у тому, що вони – за Україну. І що вони опинилися надто близько до Росії.

Ці вибиті двері – це нагадування про те, як поводиться Росія. Вона намагається привласнити все, що не достатньо захищене. Вона все вважає своїм. Путін – це типовий шкільний буллі. Він сильний доти, доки йому не дадуть по зубах., – пише про це відомий телеведучий Майк Щур із «Телебачення Торонто».

– 8 років тому я був розгублений. Я бачив не так багато людей, які знали, до чого готуватись і що робити. Зараз таких людей набагато більше. Майже всі. Хтось із вас пройшов базову медичну підготовку. Хтось – воєнну. Хтось просто змінив свою щоденну рутину, щоб відмовитись від чогось російського. Я радію. Я люблю вас, побратими і посестри. Я бачу вашу впевненість. А вона робить впевненим і мене.

Зараз ми готові дати Путіну по зубах. Ми готові краще, ніж будь-коли.


Ми - сильні і ми - дружні. Люди перестають обговорювати політичні вподобання. Всі чітко бачать і розуміють, що ворог - Росія. Більше ворогів насьогодні немає. Щодо політиків, то мені всерівно, як ви там жеретеся у кулуарах ваших зміїних гнізд. На публіці ви маєте демонструвати єдність. І дії ваші мають бути спільними. У нас один ворог - Росія.

Путін не дзвонить у дзвінок. Він вибиває двері. І робитиме він це доти, доки хтось дуже боляче не зламає йому ногу.

Роман Ковальський