Одразу два крутих “БМВ” «палали» у Вінниці минулого тижня… Але інформація в телеграм-каналі про підпал двома вінницькими підлітками позашляховика Х7 на Поділлі виявилась фейком. Бо насправді це авто вартістю 170 тисяч доларів рік тому серед білого дня знищили вогнем із двох півторашок із бензином у Києві в Печерському районі…

Зате нічна пожежа 18-го лютого біля хімчистки «Сніжинка» — жорстка реальність по-вінницьки. Бо тут о третій ночі на вулиці Магістратській молодик у капюшоні дійсно здійснив підпал приватного легкового автомобіля марки BMW 7-ї серії темного кольору. Відео про цей замовний злочин із камер стеження вже є у поліції та власника БМВ.

Офіційно поліція Вінниці повідомляє, що «за фактом умисного знищення чи пошкодження майна шляхом підпалу авто відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 194, за яке передбачено позбавлення волі до 3-х років». Особи, причетні до цього злочину, встановлюються.

— Авто належало жителю міста Вінниці, — повідомила пресофіцер поліції Вінниччини Анна Олійник.


Водночас у соцмережі одразу після спалення «сімки» БМВ, яка коштувала більше 50 тисяч доларів, з’явилось ось це сенсаційне повідомлення від друзів господаря автівки Романа Інякіна:

— Власник пошкодженого майна просить надати інформацію ПРО ЗАМОВНИКА цього нахабного дійства та готовий щедро надати гарантовану винагороду у сумі 50 000 у.о. за достовірну інформацію.

Людей з неправдивою інформацією просять не турбувати. Телефон для зв’язку: 380 93 259 7979.

Цікаво, що ж насправді стало причиною таких жорстких розбірок за допомогою паліїв — перерозподіл сфер впливу в бізнесі, борги чи кримінальні «війни» між угрупованнями в нашій Вінниці?

Сергій Годун