Адміністрація ТРЦ «Мегамолл» сьогодні розповсюдила інформацію, що там є підвальне приміщення, яке може використовуватись як бомбосховище. Вхід знаходиться зі сторони вул. 600-річчя, між новим корпусом торгівельного центру та будівлею недобудованого ресторану. Кореспондент «33 каналу» вирішив проінспектувати цей об’єкт. Виявилося, що він насправді діє і готовий приймати сотні вінничан.

Хоча їх було в цей момент небагато, близько десятка. Люди були налякані і нічого не коментували.
На території сховища близько 150 сидячих місць. Це лавки і стільці. Є дві великі бутилі із питною водою і унітаз. Поки що він відкритий, але не в окремій кабінці. Але чергові в бомбосховищі обіцяли усунути цей недолік. Ще одна проблема – відсутній мобільний зв’язок та Інтернет, в чому немає нічого дивного. Немає й ковдр, ліжок чи харчів. Якщо повстане необхідність ховатися від обстрілів тривалий час, все це потрібно брати з собою.

Довідка
По Вінниці є мінімум 50 великих бомбосховищ,бо при Союзі під кожною адмінбудівлею та великим заводом-фабрикою знаходилось спеціальне укриття. Також в переліку є три підземних переходи — на «Урожаї», біля зупинки імені Зої Ткаченко по вулиці Лебединського та перехід на залізничному вокзалі. Так само серед найбільших укриттів паркінги вінницького універмагу, ТЦ «Плаза» на Келецькій та «Поділля Сіті». Також маємо для укриття підземні склади на ринках «Центральний», «Урожай» та Центральної фармкомпанії на вулиці Незалежності, 5.


У переліку 10-ти підземних торгцентрів і кафе-ресторанів, які можуть стати укриттям, нічні клуби «Курсаль» та «Феріде-плаза», підземелля «Ізумруда» біля «Урожаю», відомі заклади «Карабас», «Карбон», «У Флінта», студія «Сіті», «Арарат» та «Форум»… Плюс 1204 підвали у всіх висотних будинках міста Вінниці та прилеглих територій.

Фелікс ЖАНІН