Державна прикордонна служба задокументувала  таких 10 фактів. Утім тих осіб, спробували підкупити прикордонників, направили до військкомату. Адже  згідно з умовами воєнного стану чоловікам віком від 18 до 60 років не можуть залишати межі країни.

Семеро з них, 1983 – 2003 року народження в пунктах пропуску “Шегині”, “Краківець”,”Тисa”, “Смільниця”, “Косино”, “Рава-Руська” та “Серпневе”, загалом пропонували хабарів у 900 євро та 2100 доларів США. Ще троє українців пропонували 3000 гривень в пункті пропуску “Вилок”. Вони маскувалися під угорців, намагаючись перетнути кордон по посвідкам на повернення в Угорщину та паспорту гр. Угорщини, що начебто були видані у м. Берегово в день їх подорожі.

Наразі середньодобовий потік через пункти пропуску з країнами ЄС з 50 тисяч громадян зріс до 120 тисяч, переважна більшість з яких прямує на виїзд.

Через необхідність одночасно залишити межі України великій кількості людей фіксується значне збільшення черг з автівок та громадян в пішому порядку.

В таких умовах Державна прикордонна служба України разом з колегами суміжних країн максимально спростили прикордонне оформлення та розширили можливості руху через більшість пунктів пропуску.