Військові, тероборона та силовики цілодобово патрулюють Вінницю, виявляють диверсантів. Вуличне освітлення важливе для забезпечення безпеки самих мешканців, якісної роботи правоохоронців, виявлення диверсантів та контролю за територіями під час комендантської години. А от освітлення входів до під’їздів та в оселях потрібно вимикати для безпеки мешканців.

У Вінниці з 22.00 до 7.00 комендантська година. Жителі повинні не виходити з домівок, крім випадку, якщо потрібно буде сховатись в укриття під час небезпеки з повітря.

Директор департаменту житлового господарства міської ради Роман Фурман звернувся до вінничан з проханням дотримуватись умов світломаскування у темну пору доби та вимикати світло в оселях та на вході до під’їздів. «Старшим будинків і головам ОСББ необхідно забезпечити вимкнення світла в місцях загального користування. Це під’їзди, балкони, коридори. Також потрібно вимкнути зовнішнє освітлення входу до під’їздів. Це важливо для безпеки мешканців», – зазначив Роман Фурман.

«Вночі, під час комендантської години, вулиці міста патрулюють військові, тероборона та силовики. Для того, щоб вони могли ефективно працювати у темний час доби, забезпечувати громадський порядок, вуличне освітлення не вимикають. Воно працює в частковому режимі», – каже директор департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Юрій Семенюк.