Під час нинішньої війни дуже важливим є позиція відомих людей і, зокрема, спортсменів. До територіальної оборони, приміром, пішли чемпіони світу з боксу Василь Ломаченко і Олександр Усик, екс-футболіст «Динамо» Олександр Алієв і володар титулу «Найсильніша людина світу» Василь Вірастюк.

– Отримав зброю – готовий боронитися, боронити Родину, боронити рідне місто, боронити Україну. Ми прорвемось, адже ми на своїй землі. Правда за нами, на нашому боці! – прокоментував він.

Відомі вінницькі спортсмени також активно висловлюють свою позицію, беруть участь в інформаційній війні, а також борються із ворогом в складі українського війська.

-Зараз під Києвом в складі президентського полку Нацгвардії України боронить незалежність України ладижинський веслувальник, мій вихованець Владислав Наконечний.

 

Моліться кожен за нього і за Україну! – написала тренер Наталя Топалова.
Вінницька “Нива” початок війни зустріла у Туреччині, куди поїхала на збори. Але нивівці не залишилися осторонь подій в Україні. Зокрема, вони беруть участь в інформаційній війні. Інтерв’ю турецькому ЗМІ дав спортивний директор “Ниви” Олексій Свіріда.

-Ми дякуємо солдатам, які захищають нашу країну. У нас це вийшло сказати турецькому телебаченню та показати це турецьким вболівальникам. Інформаційна війна – це теж війна, – сказав він.

Гравці національної збірної команди України з хокею на траві Богдан Коваленко і Віталій Шевчук грають в чемпіонаті Хорватії. Разом із дружинами вони перебувають у Загребі. Там влаштували мітинг на підтримку України.

-Підтримуємо свою рідну Україну та закликаємо увесь світ зупинити цю війну із Російською Федерацією! – прокоментували Богдан Коваленко і Віталій Шевчук.

Жорстко висловилася і вінницька учасниця Олімпійських ігор, легкоатлетка Олена Яновська.
– Я громадянка України та спортсменка. Ніколи не пробачу Росії за те, що вона робить у моїй країні. Прошу спортсменів та спортивні штаби з усього світу підтримати нас у нашій боротьбі та ізолювати Росію! – наголосила вона.

Значущою є допомога Україні головного команди «Вінницькі
Вовки» Дейла Хеффрона.

Він є громадянином США, а також багато років тренував команди з американського футболу в Німеччині та інших країнах Заходу. Дейл Хеффрон, який мешкає у Вінниці, розповів про реальну картину бойових дій в Україні на офіційній сторінці Міжнародної федерації американського футболу. Безумовно, позиція такого авторитетного фахівця є значущою для прихильників спорту на всіх континентах.

Фелікс ЖАНІН