Четвертого березня у Пекіні (Китай) стартували зимові Паралімпійські ігри. Збірна команда України у повному складі відправилася до Пекіну. У змаганнях з лижних перегонів та біатлону заявлено троє вінницьких спортсменів і гайд.
Вінницькі паралімпійці щойно виступили, і напрочуд вдало. Про результати «33 каналу» повідомив голова Вінницького регіонального центру «Інваспорт» Дмитро Лукавий.
Серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату у класі стоячи серед жінок шосте місце посіла чинна чемпіонка світу Ірина Буй. Нагадаємо, на попередніх Паралімпійських іграх вона була четвертою.

Серед чоловіків із вадами ОРА багаторазовий призер та чемпіон Паралімпіад Григорій Вовчинський здобув золото. А серед спортсменів з порушеннями зору дворазовий срібний призер ПІ Олександр Казік повторив цей результат – срібло. Разом із ним медаль отримав гайд (супроводжуючий) Сергій Кучерявий.
Отже, у непрості для України часи наші спортсмени гучно заявили про себе вболівальникам всієї планети. А увага і підтримка світової спільноти нам зараз конче потрібна.

Фелікс ЖАНІН