Вивіз родину зі столиці, батьки залишилися в Миколаєві

Фристайліст Олександр Абраменко – головна українська зірка зимових видів спорту. На попередній Олімпіаді він здобув золото, на цьогорічній – срібло. Це були єдині нагороди українців на зимових Іграх. Вчора заслужений майстер спорту Олександр Абраменко побував у Вінниці, де його із повагою прийняла місцева спортивна громадськість

Також він відповів на запитання кореспондента « 33 каналу».
-У Вінниці я із родиною побував проїздом. Нас прийняли добре. Оглянули сучасний спорткомплекс «Здоров’я», він сподобався.
-Зараз прямуєте у бік Західної України?
-Так, намагаюся вивезти родину у безпечне місце.
-Ви представляли на змаганнях Миколаїв, де нині неспокійно. Ситуація там тривожна?
-В Миколаєві мешкають мої батьки. Кажуть, що чутно вибухи, розриви ракет. Тому батьки нікуди не виходять, сидять вдома. А я сам із родиною їду з Києва.

-Що у столиці? Як кияни витримують навалу ворога?
-Столиця є добре захищеною – і військовими, і технікою. Зі свого вікна я спостерігав, як працюють сили ППО. Але все ж деякі ракети не збивають, і вони падають на Київ. Бачив, як росіяни атакували аеропорт Жуляни: одна із ракет потрапила не на літовище, а у житловий будинок в моєму районі.
-Коли чотири роки тому Ви виграли олімпійське золото, це всіх нас вразило. Згадайте, як це сталося.
-Тоді я зробив все, що від мене залежало. Чітко виконав найкращі свої стрибки, і їх оцінили судді. Це й дало мені можливість перемогти.
– Цьогорічне олімпійська медаль вже очікувалася?
-Я, зрозуміло, хотів повторити минулорічний результат. І доказати всім, що то не була випадковість.
-Основні суперники були ті ж самими?
-Серед конкурентів додалося багато молоді. І програма стрибків стала більш складною. Деякі спортсмени виконували подвійне сальто і 5 вінтами, як це робив і я.
-Після нашої перемоги у війні в Україні все одно можуть виникнути проблеми щодо спортивної інфраструктури і підготовки до найважливіших змагань. Як будете виходити із цієї ситуації?
-Ми вдома майже і не готувалися до змагань, адже в Україні немає відповідної бази. Тренувалися за кордоном. Влітку – у Швейцарії, взимку – в Фінляндії. Один місяць на рік, навесні, тренуємося в Івано-Франківську: в спортивному коледжі стрибаємо на батуті і займаємося загально фізичною підготовкою.

Фелікс ЖАНІН