Українська співачка Джамала зібрала 67 млн євро під час національного відбору на «Євробачення» в Німеччині. Усі кошти, зібрані за допомогою SMS-голосування, будуть передані українській армії. Джамала організувала два спеціальні виступи в Німеччині та Румунії.

У США невідомий перерахував 1 млн доларів на потреби української армії.

Польські мами залишили дитячі візки на платформі для українських мам, які приїжджають з дітьми на руках.

15-річна українська гімнастка Даніела Батрона завоювала «бронзу» на дорослому етапі Кубка світу в дисципліні «різновисокі бруси» та відмовилася виходити на п’єдестал разом з іншими російськими гімнастками. Організатори дозволили «сегреговану» церемонію нагородження: українка вийшла окремо із синьо-жовтим прапором. І лише після того, як вона покинула подіум, на нього піднялися інші медалістки.

🇦🇱 Мер Тирани (столиця Албанії) перейменував вулицю, де розташоване посольство РФ. Тепер ця вулиця має назву Вільна Україна.

Митці Нью-Йорка провели акцію з вимогою закрити небо над Україною — вони кидали паперові літачки з надрукованими закликами зупинити Путіна з усіх поверхів Музею Соломона Гуггенхайма.

Останнє особливо турбує українців.

Президент України Володимир Зеленський неодноразово закликав НАТО закрити небо над Україною. Один з останніх прецедентів — це 8 ракетних ударів по Вінниці. Закриття повітряного простору над Україною може суттєво допомогти протидіяти російським загарбникам та зменшити втрати цивільного населення.

Депутати Рівненської, Херсонської, Хмельницької, Чернівецької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Волинської, Миколаївської обласних рад звернулися до народів, глав держав та урядів, парламентів держав-членів НАТО із проханням закрити небо. Триває збір підписів мешканців всієї України.

Ми звертаємося до міжнародної спільноти — допоможіть нам своїми гучними промовами та небайдужістю зупинити вбивство наших громадян! Закрийте небо над Україною! А на землі вже ми розберемося.

Світ з Україною