Старший солдат Олександр Морознюк загинув в перші дні березня 2022 року під Запоріжжям, захищаючи рідну землю від підступного та жорстокого ворога.

У 2015 році Олександр був мобілізований на захист нашої держави, а у 2018 прийнятий на військову службу за контрактом, і обороняв Україну до останньої хвилини свого життя.

Олександру було 41. У нього залишилася мати та син.

Провести Героя в останню путь на Європейській площі Іллінціа зібралися рідні, друзі, близькі Олександра, керівництво громади, військовослужбовці, депутати міської ради, громадськість та молодь. Ніхто з присутніх не міг стримати сліз.

-Сьогодні ми проводжаємо в останню путь нашого земляка, який загинув від рук російського окупанта, захищаючи рідну землю та свій народ. Слава про нашого Героя – Олександра навіки залишиться на сторінках історії нашого краю, як взірець мужності, свободи та невимовного патріотизму, що став ціною в життя. Вічна пам’ять Герою, щирі співчуття рідним, близьким та бойовим побратимам Олександра, – від імені всієї громади попрощався з загиблим героєм міський голова Володимир Ящук.

Поховали Олександра на Центральному кладовищі м. Іллінці під триразовий збройний салют.

-Вмерти за Батьківщину, за інших людей – найбільший прояв жертовності, – сказав благочинний Іллінецького благочиння Православної Церкви України отець Ярослав.

Редакція висловлює щирі співчуття родині загиблого Героя…