Координатором «волонтерського цеху» став Сергій Кудлаєнко. Він прозвітував за напрямки роботи їхньої багаточисельної команди.

-З першого дня повномаштабного вторгнення наш офіс не призупиняв свою роботу. Наші волонтерські організації, спортивні клуби, представники бізнесу та агрохолдингу організувано йдуть єдиним фронтом для порятунку Вінниччини, для порятунку України. Сьогодні у нас потужна команда – більше пів сотні людей, які цілодобово готові надавати необхідну допомогу.

Ми сьогодні надаємо юридичну допомогу, психологічну допомогу, маємо можливість співпрацювати з іноземними психологами.

Цілодобово приймаємо і розселяємо людей, які вимушені були покинути окуповані міста. Ці люди, насправді, дуже ображаються, коли їх називають біженцями. Як зауважила мені одна жінка з Миколаєва – дружина офіцера ЗСУ, вона не тікає з країни, а вимушена переїхати в безпечніше місце, щоб зберегти дітей, поки чоловік воює з російським окупантом.

Так-от, найбільшу кількість приїжджих ми можемо прийняти у спорт-клубі «Легіон-13» та у «Сакурі». Щоденно ці пункти приймають до 300 осіб. Усіх забезпечуємо теплими речами, засобами гігієни, ліками. Душ, туалет – всі умови для нормального перебування.

Розселяємо й по квартирах, гуртожитках. Ще жодна людина, яка до нас звернулася, не залишилася на вулиці ночувати.

-А як з харчуванням?

-У нас велика мережа закладів – ресторани «Велюр», «Дебі», «Марсель», «Мандрівник», «Терра Маре», «Шехеризада», які безкоштовно харчують переселенці, військових, правоохоронців, медиків та усіх, хто потребує.

У кожен ресторан ми завозимо продукти харчування – консерви, ковбаси, овочі і високоякісну фасовану курятину, яка готувалася на експорт від “МХП”. Загалом компанія лише по місту Вінниці роздала курятини 13 тонн. Навіть сьогодні усі малозабезпечені вінничани могли отримати свіжу м’ясо птиці на ринку «Вишенька» та на Хуторі Шевченка.

Загалом, ПрАТ “МХП” забезпечив понад 4000 тонн своєї продукції на суму більше 200 млн.грн. для потреб ЗСУ, тероборони, поліції, лікарні, інтернати по всій Україні.

У Вінниці ми також розвозимо продукти харчування по лікарнях – військовий шпиталь, госпіталь інвалідів, дитяча обласна лікарня, вінницька районна лікарня, Центр матері і дитини, лікарня швидкої допомоги, обласна «Пироговка» та психо-нерологічна лікарня ім. Ющенка.

Знаходимося у постійній комунікаціх з закладами громадського харчування, лікарнями.

Щоденно на базі Вінницького медуніверситету забезпечуємо дворазовим харчуванням переселенці, які живуть студентському гуртожитку. За один раз до 300 чоловік приходить.

-А є підтримка гуманітарної допомоги із закордону?

– Так, ми налагодили зв’язки з Європою, вже отримали три фури гуманітарної допомоги. Там були теплі речі, засоби гігієни, «памперси», продукти харчування, спальні мішки, каремати. Усе це розподілили і розвезли усім, кому необхідно. Сьогодні у нас є величезний запас одягу. Якщо комусь необхідно, звертайтеся до нас на пряму.

-Яка ваша участь у співпраці з теробороною?

-Допомагаємо мобільним групам тероборони і мобільним групам, які чергують спільно з медиками по місту. Вдень і вночі готові підвезти бензин і все необхідне.

У нас створені й власні мобільні групи, які у співпраці з правоохоронними органами, виїжджають по місту, щоб перевірити підозрілих осіб чи у інших випадках. Це навчені хлопці, переважно спортсмени, які можуть дати гідну відсіч.

Праюємо 24/7 для спільного ПЕРЕМОГИ.

У разі необхідності, звертайтеся у наш штаб за телефоном: (073)-313-13-88