Сьогодні Іллінеччина провела в останню путь Героя – захисника України, старшого сержанта Олександра Пошевка, який загинув 2 березня у запеклому бою з російськими окупантами біля Запоріжжя.

 

Ще один наш земляк став у стрій Небесного війська, оберігаючи вже з небес свою родину, Іллінеччину, Україну.

Жорстоко, несправедливо обірвано ще одне молоде життя, ворогом, що приніс смерть і руйнування на нашу землю, розтоптав, поламав тисячі доль, мрій, надій.

А мріяв Саша про сім’ю, сина, затишний дім…Про реабілітаційний центр, де можна було б надавати допомогу бойовим побратимам, хлопцям, що воювали за Україну. Хотів допомагати людям і робив це вправно, відповідально, з любов’ю до обраної справи. Його руки лікували та у найважчі для нашої країни часи його руки міцно тримали зброю.

З березня 2018 по березень 2021 року Олександр Пошевко захищав незалежність та територіальну цілісність нашої держави у складі 59-ї окремої мотопіхотної бригади ім. Якова Гандзюка 9-го окремого мотопіхотного батальйону. Був відважним воїном, про що свідчать нагороди «За взірцевість у військовій службі» та «За службу в розвідці».

В лютому 2022 року, коли росія розпочала повномасштабну війну, разом з іншими земляками, учасниками АТО/ООС, знову став на захист рідної землі, віддавши в ім’я Батьківщини найдорожче – життя.

Попрощатись з Олександром, розділити біль непоправної втрати з родиною, вклонитись його подвигу, подякувати мамі за сина, на Європейську площу прийшли сотні іллінчан.

«Від усіх жителів громади висловлюю щирі співчуття, – звернувся до мами Лідії, сестри Оксани, рідних, міський голова Володимир Ящук. – Схиляю голову у глибокій скорботі та сумую разом з вами. Я знав Олександра як доброго, щирого хлопця. Найкращого серед нас. Саме завдяки таким хлопцям, їх жертовності, героїзму – Україну ніхто і ніколи не зможе завоювати, перемогти. Слава про Олександра назавжди залишиться на сторінках історії нашого краю, як взірець мужності, свободи, патріотизму».

Поховали воїна-захисника на Центральному кладовищі у м. Іллінці під триразовий збройний салют.

Редакція висловлює щирі співчуття родині загиблого Героя…