Тепер у Вінниці готуються до чемпіонату світу

Як повідомляв “33-й” російська авіація розтрощила містечко Бровари, що під Києвом. Окупанти не тільки знищували будівлі, а і розстрілювали мирних жителів. Одними із тих, кому вдалось втекти та знайти прихисток у Вінниці стала чемпіонка України з легкої атлетики Анна Плотіцина та її тренер Олександр Паламарчук.

Україна зараз на вустах всього світу, тому і наші спорстсмени мають не здаватись, а максимально прикласти зусиль для того, щоб здобути першість на потужних міжнародних змаганнях.

Чемпіонат світу пройде у сербському Белграді 18-20 березня. Зараз Анна  активно готується до чемпіонату світу у вінницькому спорткомплексі “Колос”. Як розповідає чемпіонка, ще досі не може оговтатись від пережитого.  Адже бачити знищення та обстріли рідного міста дуже важко та боляче. Хоч ще з перших днів війни вони займались волонтерством та допомагали біженцям та пораненим.

– Вирішили, що спорт почекає, є важливіші справи. Хоча активно готувались до чемпіонату України, який мав пройти 25 лютого. А тут в один момент всі наші плани перекреслили. Вирішили допомагати тим, хто цього потребує, –  заявляє спортсменка. – Але невдовзі у Міністерстві спорту прийняли рішення готуватись до чемпіонату світу. І, дійсно, в такий важкий для країни час кожен має робити те, що у нього найкраще виходить. Відстоювати спортивні звитяги України зараз теж дуже важливо. Показати, що ми непохитні і сильні, що ми свято віримо в нашу перемогу, тому не припиняємо боротися і на спортивних аренах.

Марина Романова