Це мародерство. Більшість вінничан поселяє біженців у свої будинки безкоштовно.
– Кому війна, а кому — мати рідна?! — обурюються вінничани, які безкоштовно селять у своїх оселях переселенців з Харкова, Київщини, Херсони, Миколаєва…
До редакції газети
звернулися наші читачі з проханням написати про ганебне здирництво у час війни.
Якщо до розцінок за оренду житла на Західній Україні, зокрема у Львові, українці вже потроху звикають, то скачок цін на нерухомість Вінниці — це справжній шок для місцевих і не тільки.
– Знаю у Львові за дво- трикімнатну квартиру із зручностями просять 50-60 тис. грн. А за будинок — до 150 тис. грн. Це захмарні ціни… Але багато заможних киян, харків’ян готові стільки платити заради безпеки і комфорту. Тепер хвиля скажених цін докотилася й до Вінниччини. Місцеві ріелтори мало не щодня збільшують вартість за оренду житла у Вінниці. Так у центрі за гарну «трьошку» вимагають 25 тис. грн, коли до війни такі квартири коштували 8-10 тис. грн на місяці… То це не грабунок? Не злочин? — обурюються сім’я волонтерів з Вінниці, яка прихистила у себе уже не одну сім’ю з тимчасово окупованих міст і сіл України. І просить оприлюднити цей факт для суспільного розголосу, а отже, й осуду.
Просимо повідомляти нам про такі випадки здирництва на електронну адресу редакції: gazeta@33kanal.com.
Обіцяємо передати цю інформацію у податкові органи. Нехай перевірять, чи сплатили ці мародери усі податки у державну казну.

Каріна МАЄВСЬКА