Прикривався науковцем, – діляться його однокласники з першої школи журналістам «33-го».
Ми не раз писали, що у Вінницькій області, особливо у Вінниці, прослідковується якась особлива робота агентів Кремля. Ми не раз попереджали, що тут, в області, розігрується якась особлива гра по тиску на ПЦУ. Цькування Митрополита Симеона, який першим перейшов із МП до ПЦУ. Про лобіювання рухів проти української церкви, ці ескадрони «православних молодиків на спорті», це тихе і могутнє саботування усього українського. Невидима стіна у владі і серед правоохоронців, потурання цього. Куплені суди…вседозволеність.
Ці дивні сайти і «православные журналісти», що вилізли звідкись, незрозумілі ГО…
Ці вислови благочинних, що « Бог не слышыт этой вашей поросячьей украинской мовы».
Ці гвалти керівників парафій, ці шатуни із хресними ходами і вимогами….
Дивні призначення і т. п.
Знаєте, якщо хтось піддавав це аналізу, то складалось враження, що вже місцеве повітря тхне феесбе!

І ось факт, який особливий інтерес ФСБ мало на Вінниччині і Вінниці! Заступником начальника управління ФСБ Росії, яке за 5 млрд. формувало у нас армію зрадників і ДРГ був вінничанин Анатолій Болюх.
Щоправда про те, що він займався такою ганебною справою проти Украіни, його земляки, однокласники і навіть рідні дізнались лише після того, коли його заарештували в Росії. За провал цієї операції по формуванню арміі зрадників в тилу України.
– Як таке могло бути? Толя, наш однокласник? Один із кращих випускників першої школи!
Він ніколи не говорив, що працює на ФСБ. Після школи поїхав до Москви і вступив там в університет Дружби Народів( тепер РУДН).
Говорив, що працює проректором в Москві.
Приїздив не раз до Вінниці. Зустрічався з однокласниками. З ним навчалась не лише я, а відома етнограф і викладач Вінницького педуніверситету Тетяна Пірус. Сергіі Левченко з ним служив в Арміі, навчався разом у Москві,
До речі, Сергій Левченко переїхав у Вінницю!
А у Болюха ж тут живе його брат! Родина його. Як же він міг стати одним із стратегів цієї війни? Як міг підло і втаємничено готувати таку біду для рідного дому?
Вінниця ж його зростила! Він пішов в українську школу, яка одна із небагатьох завжди залишалась украінською,
– ділиться його однокласниця Тетяна.
Знаєте, ми ж уже дорослі хлопці і дівчата, нам по 65 років. Так як і Анатолію. І він, як військовий, як виявилось високопосадовець ФСБ, міг вже давно бути на пенсії. Принаймні скористатись цим, щоб не брати участь в цій ганебній війні проти власного народу! Невже він не розумів, яку біду несе на голови навіть не земляків, його кровних рідних?
Але видно 5 млрд доларів, якими розпоряджався і він, щоб скупляти поодинці і оптом зрадників, стали вищими моральним принципів.
Тому і курував програму як раптово вдарити в тил Украіни. Формував таємні групи, які мали «достойно встретіть побєдітєлєй-освободітєлєй»
5 млрд доларів – це мало не два вагони купюр.
А тепер самі припускайте скільки їх, дипломатів, саквояжів, завезено «по блату» землякам до Вінниці.
І уявляйте як тут у нас «по особливому і залізобетонно формувались ті ескадрони зрадників». Як по-особливому формували агентурну сітку у всіх законодавчих, виконавчих і правоохоронних гілках влади. Як знімали квартири і заселяли ДРГ.
Зрозуміло, що Анатолій Болюх мав там у Москві перед Путіним прогнутися, ось мовляв як у Вінниці все чітко спрацювало.
Тепер зрозуміло, чому в перші дні була спроба ДРГ захопити приміщення облради. Напевно це мав бути показовим приклад для інших областей, як заходить «рускій мір».
– Анатолія не жаль, нехай відчує тепер в усій красі цей мір, який він готував нам, біля тюремною параші сам. А дадуть йому, особисто від Путіна, по повній! – підводять підсумки однокласники.
– Погано він все таки знав своїх земляків.
І як добре, що плани цього стратега – земляка провалились!
Слава Україні! Її ЗСУ.

Андрій Власенко