Ми вже писали про те, що українці та вінничани зокрема неприємно здивовані тим, що Метро, яке є і Вінниці, не виходить з російського ринку.
Тому активісти закликали бойкотувати його. Разом з тим, ми звернулись до вінницького Метро і запитали його позицію.
Нам повідомили, що весь колектив не розділяє позицію центрального офісу. Вони проти того, щоб
Метро залишалось в Росії.
Подібна ситуація і у інших підрозділах в Україні.
І ось стало відомо, що німецький офіс компанії Metro погрожував українському відключенням від поставок товару через її тиск на корпорацію щодо виходу з Росії.
Про це розповів бізнесмен та ексміністр Кабміну Дмитро Дубілет.
Він розповів, що український офіс Metro з першого дня війни почав звертатись до німецького офісу із вимогою закрити бізнес в Росії. Проте, як писала раніше ЕП, у Німеччині відмовлялися.
“Ба більше, німецький офіс почав загрожувати українському офісу, що, якщо вони не припинять тиск, то Україну буде відключено від централізованих закупівель та поставок товару, що взагалі може призвести до повної зупинки бізнесу в Україні”, – розповів Дубілет.
Дубілет також нагадав, що у 2014 році METRO AG перереєструвала два магазини в Криму (Сімферополь та Севастополь) на окрему юридичну особу в РФ, щоб уникнути санкцій.
У суботу у Дюссельдорфі проходить мітинг під головним офісом компанії з вимогою припинити фінансувати державу-терориста. Мітинги проходитимуть під офісами великих компаній у США та Європі.

Андрій Власенко