Скандально відомий своїми симпатіями до «руського міра», спробами нав’язати україномовній громаді міста енергетиків другу «регіональну» мову та ігноруванням учасників АТО-ООС  Валерій Коломєйцев  міг знати про початок війни. У всякому разі, пан мер якраз перед самим початком російського вторгнення спішно, як кажуть, по гарячому туру, відлетів у Таїланд.

Як розповідали не раз в нашій газеті депутати Ладижинської міськради, голова на сесіях займав відверту проросійську позицію. Не приховував своїх зв’язків серед вищого російського керівництва. Включно серед путінського оточення. Відомо, що у Коломєйцева була найвища заробітна плата серед усіх голів вінницьких територіальних громад. Зараз ладижинські депутати вважають, що Коломєйцева знайомі росіяни могли попередити про початок агресії Росії проти України. І порадили тікати. Що він тихенько і зробив.

Тому, кажуть, і поспішив мер на відсидку у теплі краї, де не бомблять і не треба займатися питаннями самооборони, виділенням коштів на підтримку української армії. І навіть не надихати жителів громади на перемогу, як це роблять мери Маріуполя, Харкова, Сум, Чернігова. Як би там не було, але по поверненні розмова з паном Коломєйцевим буде гарячіша, як його путівка в Таїланд. І не лише з громадою міста. Звісно, якщо він повернеться.

Сергій Бойчук