Висловлюємо співчуття рідним і схиляємо голови у скорботі.
Вбито журналіста Віктора Дударя, загинув під час бойових дій під Миколаєвом.

Телеоператора Live Євгена Сакуна. Загинув під час ракетного обстрілу в Києві. Американець Брент Рено, відеожурналіст, колишній автор The New York Times, був убитий на блокпосту в Ірпені на Київщині.
Оператор телеканалу FoxNews, громадянин Ірландії П’єр Закревський і українська журналістка Олександра Куршинова загинули в результаті артилерійського обстрілу з боку російсько-фашистських військ в північно-східній частині с.Горенка, що на Київщині.

У Києві під обстрілом загинула журналістка російського інтернет-видання The Insider Оксана Бауліна.

До приходу в The Insider Бауліна працювала у “Фонді боротьби з корупцією” – некомерційному фонді, створеному опозиційним російським політиком Олексієм Навальним, якого 22 березня суд засудив до 9 років колонії.

Після внесення ФБК до списку екстремістських організацій журналістка змушена була виїхати з Росії. Як кореспондентка Оксана вирушила в Україну, де зробила кілька репортажів зі Львова та Києва.

За даними Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денисової, внаслідок обстрілів окупантів постраждали щонайменше 35 журналістів.

Журналісти українських та міжнародних компаній працювали на полях битв, щоб донести людям світу правду.

І рашисти їх вбили і покалічили. В них не було зброї і вони нікому не загрожували. Але загрожували одній великій із оскалом війни Імперії Зла. Де правди бояться як вогню. Бо слово правди – Боже слово. І воно рушить бункер брехні, який вибудували пропагандисти Путлерстану. Бо і вони, і Х.йло вже давно продали душу дияволу.
Не даремно європейська спільнота журналістів закликала російських пропагандистів, які підступно залізли в журналістське братство і в ньому служать злу, зомбуючи маси, негайно злізти з каруселі підлості і брехні.

Ми солідарні з ними щодо цієї заяви.
В перші дні війни журналісти «33-го» зробили заяву про те, що російські пропагандисти, які працюють на гебельсмашину Путлера, мають бути засуджені новим Нюрнбергом, як і їхній фюрер. Бо вони такі ж масові вбивці, як їхні військові-окупанти.

Тетяна Редько