Кому війна, а кому кримінальний бізнес.
Схоже наркодилери раніше
відновили свій чорний бізнес, аніж деякі фірми з часу рашистського вторгнення.
Ось що повідомляє прокурор окружної прокуратури Степан Клітченко:
– За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури повідомлено про підозру двом чоловікам у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 307 КК України (незаконне придбання та зберігання психотропних речовин з метою збуту).
Так, 21 березня 2022 року, на території одного з вінницьких гаражно-будівельних кооперативів, правоохоронці виявили та затримали 31-річного та 21-річного жителів міста Вінниця, які зберігали при собі відповідно по 23 та 25 поліетиленових пакунків (згортків) всередині яких знаходилась психотропна речовина – амфетамін, з метою її подальшого збуту, шляхом так званих закладок.
За результатами об’єктивного судового розгляду та з урахуванням наявних ризиків, 23.03.2022 Вінницьким міським судом підтримано принципову позицію Вінницької окружної прокуратури та підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.
​У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого кримінального правопорушення перед судом, підозрюваним загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.
​Досудове розслідування триває, вживаються заходи до оперативного його завершення.
​Дуже важко уявити, що в час воєнного лиха, коли люди в багатьох містах і селах борються за виживання, в тилу волонтерять, допомагають іншим, є ті, хто продовжує топити в наркодурмані наших дітей.
Користуючись тим, що біда додає депресій, відчаю, горя.
Багато хто переконаний, що всіх цих гнид треба тримати не в СІЗО, з умовами, а кидати на зачистку розбомблених міст і сіл.

Андрій Власенко