Росія кидає черговий виклик міжнародному правопорядку

Про масові арешти активістів, українських патріотів у Херсонській області та на частині Запорізької і Миколаївської областей повідомляють місцеві жителі.

Фашистська армія ввела додаткові підрозділи спецпризначенців та омонівців. Вони розганяють антиросійські мітинги, застосовуючи зброю проти мирного населення.

Вилучають в бібліотеках книги про історію України, аж до підручників історії.

Є інформація про створення концентраційних таборів для українців, які не визнають вимог окупантів і чинять спротив насиллю руського міра.

Однак, несприйняття місцевими жителями спроб нав’язати йому любов до фашистської Росії, не зупиняє окупантів.

Рашисти готують ще одну свою адмінодиницю на території суверенної України.

“Там уже іде формування нових військово-громадянських адміністрацій, запущений процес трансляції російського телебачення, люди активніше в розрахунках використовують російські рублі.

Все це кроки в правильному напрямі, адже південно-східна Україна завжди була важливою частиною руської цивілізації. Була Тавріческою губернією.

Важливо консолідувати здорові сили громадянського суспільства на півдні України, і досвід кримчан у цьому питанні може бути там доволі корисним”, – заявив постійний представник Криму при президентові Росії, віце-прем’ер регіону Георгій Мурадов.

Отже, світ уже став свідком повномасштабної війни росії проти незалежної української держави і вільного народу. Як тепер, після цинічної спроби нахабно відірвати від унітарної європейської країни ще один шматок землі, буде називатись путлерівстка спецоперація?

Невже аргумент “ПОТОМУ, ЧТО НАМ ЭТА ЗЕМЛЯ НУЖНА ДЛЯ СУХОПУТНОГО ВЫХОДА В КРЫМ” допустимий хоча б в одному документі ООН та інших міжнародних правових безпекових організацій?

За таких стримуючих заходах з боку світового миротворчого комплексу завтра росія захоче Італію, Іспанію, Хорватію, Францію, бо там набагато краще, ніж в депресивному оркостані. Що далі?

Українці сподіваються на негайну та, нарешті, дієву реакцію ООН, ЄС та НАТО.

Сергій Бойчук