Його армія увійшла в зону відповідальності РФ в Нагорному Карабасі Командування так званого російського миротворчого контингенту направило азербайджанській стороні заклик до виведення військ.

Натомість азербайджанське міністерство оборони вимагає від Росії вивести війська свого союзника, Вірменії, з визнаних у світі територій Азербайджану. Від РФ вимагається більше не використовувати вираз “Нагірний Карабах”, бо його не існує. А є – Азербайджан.

Міністр оборони АР генерал-полковник Гасанов повідомив, що російська армія разом з вірменською, порушуючи попередні домовленості, досі перебуває на азербайджанській території, вдається до військових провокацій.

Стабільність в цьому регіоні мали би забезпечувати російські війська, але вони не стали запобігати ескалації.

Хоча, всі добре розуміють, що насправді вже йдеться про бумеранг, який м’ясник Путін запустив в Україні. Він починає повертатися в москву. Ослаблена виснажливою черговою окупаційною війною російська імперія починає розвалюватись.

Про незаконно окуповані РФ свої території вже заявили й інші країни. Зокрема польський генерал, екскомандувач сухопутних військ Вальдемар Скшипчак заявив, що Калінінградська область також перебуває зараз під російською окупацією.

І Польща повинна заявити на неї права, бо ця територія ніколи не була російською, а історично належала Пруссії та Польщі.

Поспілі навчання російських військ біля Курильських островів навряд чи злякають Японію в її законному праві на історично свої території. Фінляндія вирішила негайно вступити в НАТО. І не в останню чергу тому, що також має намір повернути собі частину окупованої росією території.

Не виключено, що заохочені можливістю покінчити з колоніальним путінським режимом, свої права на окуповані російською імперією територію почнуть пред’являти і Китай, і Казахстан, і Грузія.
До речі, президент Молдови Майя Санду вже вимагає від РФ негайного виведення своїх військ з Придністров’я і повернення їй відібраних територій.

Зараз, коли героїчна українська армія відтягнула на себе основні військові сили міжнародного терориста Росії, саме час всім країнам повернути історичну справедливість. До речі, саме нею Путлер прикриває безпідставне вторгнення і жорстоку війну в Україні.

Росія не дотримується жодних правил світового правопорядку, ігнорує всі міжнародні безпекові угоди та судові рішення, тому проти неї потрібно діяти таким же методом. Така агресивна терористична країна-агресор не має права на майбутнє. Це остаточний і безповоротний вирок багатостраждального, але мужнього українського народу.

Інакше список російських злочинів проти людяності, які вже, буквально в онлайні, побачило все людство, збільшуватиметься щодня на всій планеті Земля.

Сергій Бойчук