▪Ворог перегруповується, нарощує наступальні спроможності для виходу на адміністративні кордони Донецької і Луганської областей.  Продовжується нанесення ракетно-бомбових ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури.

▪Заплановано відправку військової техніки та 150 військовослужбовців зі складу 155-ї окремої бригади морської піхоти тихоокеанського флоту (пункт постійної дислокації місто Владивосток). Сформовано підрозділ 14-ї окремої бригади спеціального призначення Східного військового округу (пункт постійної дислокації місто Хабаровськ), терміни готовності до відрядження – травень поточного року.

▪На Волинському напрямку відзначається наявність до чотирьох БТГр зі складу збройних сил республіки білорусь, що залучаються до посилення та охорони білорусько-українського кордону.

▪На Поліському напрямку противник активних наступальних дій не здійснював. Продовжує нанесення вогневого ураження по підрозділах наших військ у районах населених пунктів Личанка, Петрушки, Шпитьки та Мощун.

▪Ворог здійснює перегрупування військ та відведення окремих підрозділів на територію республіки білорусь для відновлення боєздатності.

▪У Гомельській області республіки білорусь фіксується переміщення пускових установок ОТРК “Искандер-М” у напрямку Державного кордону з Україною.

▪На Сіверському напрямку противник, силами визначених підрозділів зі складу Центрального воєнного округу, наступальних дій не проводив. За наявними даними, ворог відійшов з населеного пункту Сновськ, знищивши міст через р. Снов.

▪російськими окупантами знищені мости в районах населених пунктів Конотоп, Стара Рудня, Смяч, Малий Дирчин та Великий Дирчин.

▪У напрямку на Бровари окупанти намагалися діяти силами окремих підрозділів 90-ї танкової дивізії  та 2-ї загальновійськової армії Центрального військового округу. Активними оборонними діями підрозділів ЗСУ ворога було зупинено. Але він продовжував обстріли позицій наших військ у районі села Лук’янівка.

▪На Слобожанському напрямку противник діє силами окремих підрозділів зі складу  Західного воєнного округу.

▪В районі міста Суми активних бойових дій не проводив, продовжував перегрупування військ та виведення їх на територію рф для відновлення боєздатності після отриманих втрат.

▪В районі міста Ізюм противник діє силами окремих підрозділів зі складу 20-ї загальновійськової і 1-ї танкової армій та балтійського флоту. Здійснює перегрупування, поповнення боєприпасів з метою подальшого поновлення наступу на Слов’янськ.

▪На Донецькому напрямку окупанти основні зусилля зосереджують на взятті під контроль населених пунктів Попасна, Рубіжне, виходів до районів населених пунктів Вугледар, Солодке, а також захопленні міста Маріуполь.

Противник здійснив артилерійські та мінометні обстріли населених пунктів Торецьке, Світлодарськ, Троїцьке, Піски.

У напрямку на Терни в результаті бойового зіткнення з підрозділами ЗСУзазнав втрат і відступив до району населеного пункту Макіївка.

▪В Рубіжному, за підтримки артилерії, намагається закріпитись в північно-західній частині міста. Зазнав втрат, успіху не має.

В районі населеного пункту Нью-Йорк Донецької області ворог двічі здійснював спроби штурмових дій. Успіху не мав, відступив, продовжує артилерійські обстріли позицій українських захисників.

▪В районі населеного пункту Мар’їнка противник провів штурмові дії. Успіху не мав, зазнав втрат. У Маріуполі – продовжував просування до центру міста та вогневе ураження позицій наших військ.

▪У районах Степногірськ та Гуляйполе російські окупанти проводили артилерійські обстріли позицій підрозділів сил оборони.

▪На Таврійському напрямку підрозділи росгвардії на тимчасово зайнятих територіях у Херсонській області продовжують проводити фільтраційні заходи для виявлення військовослужбовців силових структур України, учасників антитерористичної операції, громадських активістів, а також вилучення зброї та боєприпасів.

▪На Південнобузькому напрямку противник вживає заходів з відновлення боєздатності, поповнення боєприпасів. Продовжує проведення інженерних робіт. Проводив штурмові дії у напрямку населеного пункту Благодатне, успіху не мав.

▪Корабельний склад чорноморського флоту рф виконує завдання у визначених районах Чорноморської та Азовської операційних зон. Окремі кораблі вийшли у закритий район, ймовірно, з метою завдання ракетних ударів по об’єктах на території України.

Разом переможемо! Віримо у Збройні Сили України! Зберігаємо спокій! Слава Україні!