Безбожний руський мір зі своїм смертоносним “православ’ям” спричинив цілу хвилю переходу релігійних громад в Україні з РПЦ до ПЦУ.

З початку жорстокої війни, на яку рашистську армію благословив кривавий пастор кіріл, більше 70 приходів по всій Україні перейшли з московського патріархату до Православної Церкви України.

По-суті, УПЦ МП довгий час була п’ятою колоною, ідеологічним рупором кремлівської фашистської пропаганди, який фінансувався московією.

Він мав переконати українських віруючих, що руське православ’я канонічніше за українське. І покликати вірян зустрічати агресора квітами та хлібом-сіллю.

Але тепер уже введені в оману віряни не лише на Заході, а й в Центрі, на Сході і на Півдні України на власні очі побачили, які страхіття і скільки горя несе московська церква.

Наразі, як повідомив предстоятель ПЦУ Епіфаній, ще близько 100 громад визначились з підпорядкуванням. Вони вже в процесі переходу.

Згідно з українським законодавством, кожна громада має право зміни своєї юрисдикції. Російська агресія проти України, яка з благословення московської церкви, забрала вже десятки тисяч життів православних вірян і принесла  горе в кожну українську родину, остаточно переконала в безбожності кіріла і його “канонічності”.

Вадим Снігур