Це вже третій транш від Ілона Маска – 27 модемів супутникового інтернет-зв’язку Starlink. Їх буде розподілено на медичні заклади вторинної та третинної ланки регіону. Перед цим, Starlink в області отримали Централізовані диспетчерські з екстреної медичної допомоги.

Про це повідомив голова Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов.

Першочергово Starlink отримають опорні лікарні у Бершаді та Гайсині, які працюють нині як ургентні лікарні інтенсивного лікування.

Забезпечать і лікарні, які є плановими, але стратегічно дуже важливими: Крижопільська, Шаргородська, Немирівська, Барська також отримають обладнання для супутникового інтернет-зв’язку.

А також, Центр матері і дитини, обласна дитяча лікарня у Вінниці, клінічна лікарня №1 та інші міські лікарні будуть забезпечені супутниковим інтернетом від Ілона Маска.

У разі зникнення проводового інтернету, можна буде мобільно оперативно розгорнути у будь-якому місці: як у приміщенні, так і в полі чи на блокпосту точку, яка даватиме можливість використовувати швидкісний інтернет.

Практично усі куточки області сьогодні охоплені широкосмуговим безперебійним інтернетом, що дозволяє надавати на території Вінницької області якісну допомогу пацієнтам у будь-який час.