А це означає, що вони хочуть і закритого неба над Україною, і постачання наступальної важкої зброї, літаків та летальних ракет.

72% громадян США довіряють президенту України Володимиру Зеленському в питаннях міжнародної політики, тоді як довіра до президента США Джо Байдена серед американців сягає 48%.

За опитуваннями американського соціологічного центру Pew Research Center, яке проведене 21-27 березня із 72% американців, які довіряють Зеленському, дуже довіряють 33%, а трохи довіряють 39%. Не дуже довіряють 16% і зовсім не довіряють 10% опитаних американців.

Тоді як президентові США Джо Байдену в питаннях міжнародної політики дуже довіряють 17%, трохи довіряють 31% опитаних.

Американцям не подобається обережність Байдена в цій війні. І хоча США є країною, яка найбільше допомагає Україні, самі американці вважають таку допомогу недостатньою. Як і тиск США на інші країни НАТО, щоб запровадити повне ембарго на російські енергоносії.

Тут слід врахувати, що восени будуть проміжкові вибори у США, і щоб виграти демократам, їм потрібно бути більш рішучішими в питаннях зупинки та покарання Путіна та Росії за війну в Україні.

Андрій Власенко