Британська розвідка розповіла про перші ознаки відступу з-під Києва рашистських військ у білорусь.На думку англійських військових – це складний маневр, оскільки під час відступу ЗСУ атакуватимуть ворога та завдаватимуть йому відчутних втрат.

Про це, зокрема, повідомив голова комітету начальників штабів Британії Тоні Радакін.

Водночас він підкреслив, що найближчі тижні будуть важкими і для українців. Найближчим часом, можливий новий штурм Києва, основної мети російського вторгнення і жорстокої війни проти України.

Але, не дивлячись на це, багато в чому президент путін “уже програв. Він завдав собі шкоди низкою катастрофічих помилок”.

Втім, попри одностайне засудження цивілізованим світом спроби рф захопити територію суверенної країни, злочинний кремлівський режим не може змиритися зі своєю стратегічною поразкою. Путлер збирає покидьків зі всіх темних кутків планети, платить їм величезні гроші і знову підживлює війну.

Лише заради одного – нових смертей та руйнувань, нового горя для народу, який вже остаточно визначився зі своїм цивілізаційним вибором і сорока мільйонами голосів прокляв кривавий фашистський рашастан.

Аби приховати свій справжній мотив вторгнення в Україну – окупація і геноцид українського народу, міжнародні воєнні злочинці з московії наклали вето на роботу СММ ОБСЄ в Україні. Хоча за проголосувало аж 56 країн.

Таким чином путлер намагається вхопитися бодай за соломину ще якихось своїх міжнародних повноважень для нарощування агресії.

Але незалежних світових медіа та правових організацій в Україні працює зараз достатньо для того, щоб зафіксувати кожен злочин проти людяності, вчинений озброєними російськими фашистами на території незалежної країни. Зло обов’язково буде покаране.

До речі, лідери демократичних держав уже висловились за виключення країни-тероста зі складу престижної організації, до якої входять найвпливовіші країни світу – G20. Цю позицію озвучив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

І пояснив це тим, що війна в Україні перевернула економічне зростання для всіх у всьому світі. Тому росія не може бути конструктивним партнером.” Не може бути нормальним, щоб воєнний злочинець путін просто сидів поряд з нами за одним столом і робив вигляд, що все в порядку”.

Наразі піднімається питання про виключення її з Радбезу ООН з подальшим позбавлення права залишатись членом цієї безпекової структури.

Вадим Снігур