Більше 416 дітей постраждали в Україні з початку повномасштабного вторгнення рф в нашу державу. Станом на ранок 3 квітня 2022 року офіційне число дітей-жертв не змінилося – 158 загиблих. Зросла кількість поранених – їх більше 258.

Ці дані не є остаточними, оскільки триває робота з їхнього встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях. Зокрема у місті Маріуполі, на окремих територіях Київської, Чернігівської та Луганської областей.

За офіційно встановленими ювенальними прокурорами даними найбільше постраждало дітей у Київській – 75, Донецькій – 73, Харківській – 56, Чернігівській – 47, Миколаївській – 32, Луганській – 31, Запорізькій – 22, Херсонській – 29, столиці – 16, Сумській – 16, Житомирській – 15 областях.

З України виїхало понад 1,5 мільйони дітей

З 24 лютого росія веде повномасштабну війну проти України, метою якої є окупація сусідньої держави та знищення українського народу.

Росія перед самим вторгненням публічно, устами міністра-брехуна лаврова, заявляла, що Україна не має суверенітету. Що це “штучно створена західними країнами територіальна структура. І що при владі тут групка нациків та наркоманів, яку, мол, московія швиденько поставить на місце. І покаже, “как надо настящую родину любить”.

Відвели на ці показові виступи 2-3 дня. Ні аншлюсу, ні аншлагу не получилось. Виявляється, що є суверенітет, є самостійний, вільний народ, який готовий захищати свою незалежність від російської імперії.

Виявляється, що у нас є Конституція, є законнообрана влада, яку підтримує ще більше вибоців, ніж путлера з його мутною соціологією.

І тому бліц-вистава провалилась, бо мовковські “оголтєлиє монархісти наперсточники” значно переоцінили свій авторитет навіть серед російськомовних українців.

Але, замість того, щоб дружно погрузитись на російський військовий корабель і “піти на..уй” у свій страхітливий середньовічний рашастан, агресор уже без вибору засобів таки хоче нас від чогось “визволити”.
Хоча, з кожним днем все більше українцям відкривається кровожерлива дикість фашистького путлерівського режиму. Дика орда хоче завоювати цивілізовану європейську країну, щоб тут грабувати, гвалтувати, все заси..ати і безкарно убивати українців, які не збираються терпіти ці безчинства.

За місяць і тиждень війни рашистська московія вже вчинила на території України стільки злочинів проти людяності, що здригнувся увесь світ від такої цинічної жорстокості і дикунства.

Знищені забороненою зброєю цілі міста, вбиті тисячі мирних жителів, серед яких. за неофіційними даними, може бути уже до 500 дітей.

Фашистський руський мір приніс горе і страждання у кожну українську родину. Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) заявив, що з 24 лютого понад півтора мільйона українських дітей стали біженцями через розв’язану росією війну. Ці дітки змушені були покинути свої домівки.

А скільки дітей – внутрішніх переселенців, які разом з мамами тікають у більш безпечні місця від звірств та варварства рашистської навали, яка по жорстокості “переплюнула” фашистську. А скільки дітей-сиріт щодня запитують у когось з дорослих: “Ви не бачили моєї мами?”

Загальна кількість українських біженців та переселенців вже сягає десяти мільйонів. Це майже чверть всього населення країни. А за спиною у них спалені та розграбовані будинки, убиті найближчі люди, і страшна невідомість.

І нещадна лють окупанта, котрий кидає в це пекло тисячі своїх орків і мільярди грошей, відірваних від власної убогості “руського міра”. Бо думає, що ніхто його не зупинить, і він всіх поставить на коліна…

Озвучка хворої голови путлера, його прес-секретар дмитро пєсков вчора вкотре просто ошелешив ураїнців, назвавши Україну “складною та ворожою до росії країною”.

Мол, є бажання щоб мета війни проти України була досягнута якомога швидше і бойові дії припинились.

А яка конкретна мета цієї визнаної світом безпричинної війни? Знищити економіку, та мирне життя, перебити безневинних громадян, безкарно окупувати чужу територію, загнати у стійло вільний народ і вимагати від нього любові? Таке хіба що в росії між колонізованими нею країнами можливе. У нас це вже не пройде. Тому жодні фейки про братські народи уже не сприймаються.

Україна й була складною для рашастану, бо завжди намагалася відчепитись від цієї імперії зла. А тепер, коли після тридцяти років демократії, заможного життя, незалежності і суверенітету, знову побачила перекривлене війною обличчя руського фашиста, вбивці та гвалтівника, стала для московії в тисячу разів складнішою. І в сто тисяч разів “враждєбнішою” до країни-терориста з кремлівським різником на чолі.

Українці мирна і щира нація, але не люблять коли їх принижують чи намагаються у них щось украсти, і не пробачають смертей своїх рідних…
З нами Бог і увесь цивілізований світ. Разом переможемо озвірілих фашистів!

Сергій Бойчук