Президентка Молдови Мая Санду сказала, що в органах влади не мають інформації про нібито підготовку аеропорту Тирасполя до прийому російських літаків, але виключити такий ризик теж не можна.
Як повідомляє Newsmaker, про це вона заявила на пресконференції.
“За даними наших органів, роботи на цьому аеродромі проводяться щорічно. Важко сказати, чи роботи, які здійснюються цієї весни, відрізняються від минулорічних. Зараз у наших органів і партнерів немає інформації про підготовку до незаконного використання цього аеродрому російськими літаками. Це не означає, що ризику немає. Ми продовжуємо стежити за ситуацією”, – сказала Мая Санду.
6 квітня Генштаб Збройних сил України у добовому зведенні повідомив, що в Україні не виключають використання території Придністров’я для підтримки наступальної операції на Південнобузькому напрямку і на тираспольському аеродромі здійснюється підготовка для прийому літаків.
Але прямого зв’язку між Придністров’ям і Росією немає. Потрібно пролітати через Україну. Чи через Чорне море та Румунію і Молдову. Як вони туди долетять і сядуть – питання дискусійне. Не віриться, що Молдова за дешевий газ може стати другою Білоруссю. Але Тираспіль контролюється Рашастаном.

А небезпека втягування у війну Придністров’я є.
Як відомо, Вінниччина межує із цією невизнаною республікою.
А тому голова Вінницької ОВА заявив:
40-й день війни…
Чи піде на нас Придністров’я?

Мені дзвонять, пишут із південних районів Вінничини. Цікавить одне: сусід на кордоні області – невизнане придністров’я.

Там серед місцевого населення поширюються чутки про силове примушення особового складу збройних сил так званої “ПМР” до участі у війні проти України.

Про боєздатність їхньої армії є сумніви. Тобто безпосередньої військової небезпеки вона не становить.

Є припущення, що армія невизнаної “ПМР” може бути використана у війні проти України як маневр відволікання.

Тому звертаюсь до тих, хто може зайти на нашу територію: самі здавайтесь в полон, шансів вижити – нуль!

Уже шукайте контакти наших спецслужб, якщо не маєте бажання воювати проти Збройних Сил України.

Слава ЗСУ!

Андрій Власенко