Як тільки розпочалась російська війна проти України, і стали очевидними наміри окупації суверенної держави, реакція ООН на агресію була стриманою.

В основному, висловлювалась стурбованість. “Занепокоєність ситуацією по-оонівськи” і практична бездія із забезпечення миру після воєнних злочинів фашистської армії рф стала предметом критики з боку світової спільноти.

Ми не раз писали про те, що представник росії в Раді Безпеки ООН з прав людини постійно блокує рішення на підтримку України і вводить в оману Генасамблею стосовно реальних мотивів російського вторгнення.

Тому у своєму виступі Президент України Володимир Зеленський запропонував депутатам генасамблеї два можливих варіанти для ООН. У своєму зверненні він закликав депутатів або виконувати свої безпекові функції, або саморозпуститись.

Після показаного в стінах безпекової міжнародної структури відео із беззаперечними злодіяннями армії рф у Бучі для багатьох наступило прозріння. Вчора на порядок денний Генеральної асамблеї винесли питання про призупинення участі росії в радбезі.

Двома третинами голосів проголосували “за”. Але статистика голосування залишила багато запитань. Із 193 країн 93 висловились проти росії, 24 проголосувало проти. І аж 58 утримались.

Згодом стало відомо, що навіть в Організації Об’єднаних Націй рашистські дипломати поводили себе в рашистському стилі. Вони розіслали записки з погрозами делегаціям країн-членів ООН, щоб вони не призупиняли участь рф у діяльності Ради Безпеки з прав людини.

У записці вказувалось: “Зауважимо, що не тільки підтримка такої ініціативи, але й рівновіддалена позиція при голосуванні (утримання або неучасть в голосуванні) буде розцінюватись, як недружній крок”. Росія також погрожувала делегаціям, що за призупинення участі рф в діяльності радбезу, для цих країн настануть “наслідки”.

Не виключено, що хтось міг і злякатися кривавого путіна з його ядерною кнопкою. Але цивілізований світ не злякався стати на бік справедливості та України.

Після міжнародного сорому і офіційного визнання політики росії брехливою та злочинною, спрямованої проти людяності, рашистська делегація “гупнула дверима” і добровільно повністю покинула ООН.

Постпред рф при ООН в Раді безпеки небензя тепер виступатиме виключно по рашистському зомбоящику

Закономірний крок для країни, яка вже давно живе поза всякими міжнародними правилами.

Можливо, таким чином кремлівський режим намагатиметься уникнути міжнародної відповідальності? Тоді точно рашистам пора вчити китайську мову.

Але, як зазначають фінансові аналітики, дружби на рівних між Китаєм та росією не може бути. Адже бюджет лише однієї китайської південної провінції більший за увесь бюджет рф.

І не виключено, що через деякий час з далекого сходу почнеться “дерусифікація оскаженілої рашиської гопоти”, яка чомусь вирішила, що має мандат на вирішення долі світу.

Тим часом докази злочинів проти людяності вчиненими російськими військовими під час війни в Україні продовжують збиратися незалежними експертами та юристами. Їх уже тисячі, а буде ще більше, якщо росія, на вимогу Міжнародного кримінального суду ООН в Гаазі, негайно не припинить агресію проти сусідньої суверенної держави.

І, коли економічні санкції розірвуть росію з середини, самі ж голодні рашистські “націоналпатріоти” привезуть воєнного злочинця путіна і всіх його кривавих поплічників на новий Нюренберзький трибунал. Зло буде покаране.

Сергій Бойчук