У Могилів-Подільському районі 8 квітня затримали іноземця, який симпатизував «руському міру» та вчинив наругу над українським державним символом.

— 49-річного громадянина Республіки Молдова правоохоронці затримали 8 квітня на території Могилів-Подільського району, — йдеться у повідомленні поліції. — Під час перевірки його речей та телефону слідчі виявили докази протиправної діяльності іноземця. У телефоні чоловік зберігав медіафайли з символікою країни-агресора. Також поліцейські виявили відео, на якому зловмисник вчиняє наругу над державним символом України. За попередньою інформацією, цей запис правопорушник викладав у соціальних мережах.

За даним фактом правоохоронці розпочали розслідування. Встановлюють мету перебування іноземця на території України.

А у Могилів-Подільському прикордонному загоні повідомляють, що 49-річний молдованин хотів потрапити на територію Вінницької області. Затримали його на в’їзді. Називають чоловіка «липовим» генералом рф.

— Поціновувач російського фашизму хотів потопати на територію нашої держави. У мобільному телефоні молдовського тік-токера правоохоронці виявили фото, на яких той позує у генеральській формі рф, а також цілий архів, що свідчить про підтримку країни орків, — зазначають прикордонники. — А ще полюбляє викладати в інтернет відео з наругою над державним символом України. Затриманого «генерала» передали колегам із Національної поліції України.

За наругу над державними символами України йому «світить» позбавлення волі до трьох років.