І чого мені здається, що його навіює допомагати так віддано Україні історія з принцесою Англії, яку врятувала донька Ярослава з Києва?

Коли я прочитала книгу прем’єра Джонсона про Черчіля, зрозуміла «наша людина»!

Коли під час останнього приїзду, за лічені дні до війни, знаючи що вона стовідсотково буде, він як простий чоловік, без почту, пішов до Софії і читав там в оригіналі написи над фресками, я ще більше в цьому переконалась.

Всі мої друзі знають як люблю Софію і вважаю її сакральною! І Ви вважайте! Бо вона, немов би, затягнула цього оригінала, інтелектуала і просто мужика «з міцними яйцями».

Софія Київська, це таке місце, яке поєднує нас з усіма європейськими народами світу. Бо тут портрети і дух чи не всіх королев і королів Європи! Франції, Норвегії, Польщі, Німеччини… якщо точніше 157!

Але є в цих стінах таїнство. І може воно через 1000 років зійшло на Україну бумерангом. Бумерангом вдячності! І бажанням в особі Бориса віддячити.

… Втікала беззахисна донька вбитого короля Англії Гаральда ІІ Гіта, щоб насильно не видали її заміж за вбивцю батька.

Принцеса Англії Гіта

Король – самозванець кинув навздогін загін вірних псів. І попередив всіх королів і королев Франції, Німеччини, Данії, всіх всіх!

Якщо приймуть і пригріють втікачку, самозванець, що захопив владу в Англії, піде війною! Спустошить і помститься! Бо ж королівський титул Гіти був дуже йому потрібний!
Всі злякались! Не встигала сирота Маргарита, виснажена дорогою, переступити поріг палацу якогось короля, її випроваджали. Мовляв, вибачай! Боїмося війни!

Але знайшлась в Європі одна навіть не чоловік, жінка королева. І це була королева Норвегії. Потім вона ще стала Данії королевою. Так, це була Єлизавета. Донька будівничого Софіївського собору князя Київської Русі Ярослава Мудрого! Наша королева!
Така ж смілива і безстрашна як ми тепер!

І Борис не міг не знати про неї. Бо вона була в Європі відома як Еллісіф і це їй писав вірші її чоловік Гаральд ІІІ. І вони увійшли в класику світової літератури.
Але мені в душу запав ось цей її вчинок! Бо вже після вбивства в тій самій Англії її чоловіка, Єлизавета правила Норвегією! Вдумайтесь, була королевою вікінгів!
І ось ця перша серед них, княгиня з Києва не тільки обігріла сироту, але й поставила ультиматум:
– Що? Ти смієш мені погрожувати? Та тільки рипнись! І я вже буду зі своїм військом у твоїх воріт! Віднині ця дівчина, вважай, моя донька.
Королева Єлизавета втратила свою рідну донечку Марію, до речі в один день з чоловіком!
Але вистояла. Виховала не лише свою донечку Інгігерду, майбутню королеву Данії, але й Гіту! Доньку вбитого підступно короля Англії.
І знаєте ким стала прихищена королевою Єлизаветою, донькою Ярослава Мудрого, англійська біглянка?
Дружиною короля київського Володимира Мономаха.
Так, того самого, що написав повчання Володимира Мономаха. І порадив «не серчать на зеркало, колі рожа крива»!

Наймудріший князь Київської Русі Володимир Мономах
Став чоловіком доньки короля Англії

Повчання наші вороги не усвоїли і хотіли прикрити свою рожу орків нашим українським європейським обличчям! Не вдасться! З мокші вийшли, в мокшу підете! …
А ось через століття до нас із вічності повертається бумерангом
в особі прем’єра Англії Бориса Джонсона подяка і така ж безстрашність!
Коли багато хто боїться погроз диктатора із сумнівним статусом, Борис діє!
Тільки подумати, взяв і без всяких анонсів приїхав до Києва! Байден забоявся!
Борис, любимо тебе Джонсон!
…Колись цей візит назвуть історичним! Бо воскрес не лише неогітлер! Воскрес НеоЧерчіль! Він йшов Києвом! Вільно! Під сиренами!
Віват, Борис!

Тетяна Редько