У селі Очеретня Погребищанської громади попрощалися із загиблим Героєм Василем Телепенком.
Ось що повідомили в Погребищенській тергромаді:
– Сьогодні, 8 квітня, у с. Очеретня провели в останню путь Героя, воїна-Національної Гвардії України Василя Телепенка, який загинув 4 квітня 2022 року у боях із рашистсько-фашистською нечистю, в боях в районі с.Солодке Гуляйпольського району Запоріжської області.
Він віддав життя за те, щоб українці зустрічали світанок під мирним небом та проводжали сонце під спів пташок, а не сирен. Поховали Василя Телепенка із військовими почестями.
Віддати шану Герою прийшли рідні, близькі, жителі та переселенці навколишніх сіл, військові, які сформували живий коридор, ставши на коліна, під час винесення праху воїна із будинку та після траурного мітингу на кладовищі.

 


Священнослужителі Української Греко-католицької церкви, Православної церкви України та капелан військової частини отець Михаїл відспівали захисника Батьківщини відповідно до релігійних канонів в будинку, сільській церкві та на кладовищі.
Місцевий священник Української Греко-католицької церкви отець Василь на подвір’ї біля будинку наголосив, що ми тут, де не ведуться бойові дії, маємо бути духовною підтримкою, духовним фронтом підтримки нашим воїнам. Він наголосив: «Ми маємо кожного дня ставати на коліна та молитись за наших воїнів, щоб вони приходили додому не на щиті, а із щитом. Щоб вони повертались живими до своїх сімей, до мирного життя.
– Мені важко говорити. Я особисто близько знайомий із родиною та знав Василя з дитинства. Він з Богом у серці не побоявся і пішов на захист нас. Він віддав за нас найдорожче – своє життя. Молімося і пам’ятаймо».
Під час траурного мітингу на кладовищі міський голова Сергій Волинський сказав: «Сьогодні нашу громаду спіткало велике горе. Загинув син, герой, який нас боронив. Він загинув в бою. Він віддав найдорожче – своє життя за нас, за нашу землю, за нашу Батьківщину. У нашій пам’яті, наших серцях Василь назавжди залишиться. Низький уклін та щирі співчуття батькам за гідне виховання сина. Герої не вмирають. Він вічно буде з нами. Слава Герою!»
Заступник командира по роботі з особовим складом частини, де служив Василь, зазначив: «Загинув наш побратим – Телепенко Василь Володимирович. Він був хоробрим, веселим, компанійським, надійним товаришем, сином, братом, батьком. На жаль, на війні віддав найдорожче – своє життя. Він назавжди залишиться в наших серцях, нашій пам’яті. Слава Україні».

 


Капелан військової частини отець Михаїл розповів про спілкування із Василем та благословення напередодні відправки його разом з побратимами на передову. Він зокрема сказав: «Немає більшої любові, хто душу свою покладе за ближніх своїх. Він віддав своє молоде життя за нас. На жаль така Божественна воля, що за нашу незалежність, волю, суверенітет потрібно пролити кров. Наша земля така родюча тому, що століттями вона окроплена кров’ю її захисників, які її боронять від загарбання. І Василь поповнив тих праведників, які віддали за це своє життя. Герої не вмирають, допоки ми про них пам’ятаємо. Тому я звертаюсь до громади, побратимів: пам’ятаймо полеглих Героїв. Царство небесне. Вічний спокій».
Мати загиблого Героя Олена Петрівна подякувала всім, хто підтримав їх родину у скрутний час та закликала всіх постійно молитись за наших захисників, які на передовій боронять Україну та просити Бога, щоб дав нам довгоочікуваного миру.
Труну із прахом Героя придали землі під залпи траурного салюту та Гімну України, які виконали військові, в якій служив Василь.
Герої не вмирають. Їх просто немає поряд. Вони назавжди залишаються у пам’яті кожного. Їх імена вже викарбувані в історії України, бо вони віддали своє життя за волю Батьківщини.
Вічна пам’ять захиснику!!!