Депутати Тиврівської ОТГ “роздали” 285 гектарів комунальної землі сільськогосподарського призначення.

Як повідомляють наші джерела в правоохоронних органах, сталось це напередодні підписання Президентом України закону «Про забезпечення продовольчої безпеки», яким заборонено передача і розробка документації на земельні ділянки.

Поки військові, добровольці, тероборона, правоохоронці і прості українці зупиняли агресора ціною власного життя та боронили кожен сантиметр рідної землі, у Тиврівській ОТГ, що на Вінниччині, місцеві депутати роздавали землю сотнями гектарів.

Спочатку, 28 березня,  у селищній раді відбувся “переворот”:  місцеві депутати висловили недовіру голові Сергію Кицишину та звільнили його з посади, а потім винесли на розгляд ради близько 500 земельних питань .

Всі вони було успішно підтримані і одноголосно проголосовані присутніми депутатами. При тому, що в порядку денному “земельних питань” не було.

За нашою інформацією, ініціювали “дерибан з переворотом” депутати Тиврівської ОТГ Констянтин Гавриш (колишній член Радикальної партії, партії “УДАР” і так далі) – він же головний опонент на виборах голови ОТГ Сергія Кицишина, директор місцевого комунального підприємства Сергій Степанишин, місцевий підприємець Василь Прудник та голова земельної комісії ради Олександр Сідак.

Найцікавіше в деталях. Як повідомляє наше джерело, в результаті “владного перевороту” і розгляду земельних питань, кожен депутат отримав майже 15 га землі, яку обранці оформлювали на родичів та близьких друзів.

Увага питання! А дерибан і привласнення 285 гектарів комунальної землі під час воєнного стану і російської агресії – це вже мародерство, чи ще ні?