Експрокурор ООН вимагає видати ордер на арешт путіна.

Коли після безпричинного вторгнення 24 лютого фашистська армія почала зазнавати важких втрат техніки та особового складу, почалася паніка в окупаційних військах.

Щоб хоч якось мотиваційно
заохотити “другу в світі армію” до військових дій, рашистам дозволили розграбовувати окуповані території України, знущатись над мирним населенням та вбивати беззбройних людей.

Як стверджують західні розвідки, всі злочини проти людяності, які зараз вчиняє окупаційна армія в Україні, робляться зі згоди вищого військового та політичного керівництва рф. І зокрема особисто воєнного злочинця путіна.
Тому кожен вбитий український мирний житель, кожна згвалтована жінка і дитина, кожен знищений житловий будинок та лікарня і всі випадки мародерства – це особиста відповідальність президента росії.
Світ, нарешті, уже з усіх боків побачив справжнє обличчя “визволителя руского міра”. Експрокурор Міжнародного суду трибуналу ООН по колишній Югославії Карла дель Понте закликала Міжнародний кримінальний суд видати ордер на арешт російського диктатора володимира путіна.

Оскільки це єдиний інструмент, який існує та дає можливість заарештувати винного у воєнному злочині і доправити його в суд.
Якщо тільки путін покине територію росії, його відразу затримають. Це йому, нарешті, покаже, що проти нього багато країн. І вже показує. Путін стає “нерукопожатним”. Навіть ті світові політики та громадські діячі, які до цього часу підтримували з ним приятельські стосунки чи уникали критики його злочинів, починають публічно розчаровуватись та обурюватись його поведінкою.

Серед них колишній прем’єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі, відомий французький актор Жерар Депардьє.

А президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, який зі “своєю формулою по ОРДЛО” свого часу підігрував кремлівському режиму, тепер закликає до трибуналу по воєнних злочинах проти путіна та очільника МЗС рф лаврова.

У парламенті Великої Британії також закликали до визнання путіна та російської армії терористами і видачі ордера на його арешт.

У цивілізованому світі не може існувати режим, який навіть власне законодавство пише під виправдання страшних воєнних злочинів проти людяності. Схоже, після оприлюднення всіх страшних злодіянь московської орди в Україні і Раді безпеки, і Ген­асамб­леї ООН залишиться тільки саморозпуститись, якщо вона не підтримає справедливу вимогу Карли дель Понте, президента Зеленського, українського народу та всього цивілізованого світу. Зло має бути покаране.

Сергій Бойчук