В проекті «Половніца» вона охрестила вінничанина, відомого боксера та шоумена Узелкова. Його здійснювала спільно із лідерами церкви МП.

Він, як тепер зрозуміло, щедро спонсорувався  з тих 5 млрд, виділених на формування арміі зрадників, 5-і колони в Україні.

Як відомо, з травня 2021 року Медведчук перебував під цілодобовим домашнім арештом за підозрою у держзраді та замаху на розграбування національних ресурсів. Згодом у жовтні додалась ще одна підозра – у держзраді та сприянні діяльності терористичній організації. За 5 днів до російського наступу дружина Медведчука Оксана Марченко виїхала до Білорусі. Згодом опублікувала відео з Москви.

Печерський районний суд у місті Києві встановив Медведчуку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 10 березня 2022 року. Депутата підозрювали в незаконній торгівлі з ватажками ОРДЛО.

За кілька діб до початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, поблизу маєтку Медведчука в Києві помітили активний рух мінівенів та автівок, що вивозили особисті речі кума Путіна. 27 лютого правоохоронці підтвердили журналістам, що Медведчук утік з-під домашнього арешту.

Розшуком депутата-втікача займалися спецпризначенці Служби безпеки спільно з прокурорами. Серед правоохоронців робочою гіпотезою було припущення, що Медведчук переховується в когось удома із колег в “ОПЗЖ”, тому в домівках нардепів партії проводили обшуки. В Офісі Генерального прокурора запевняли, що Медведчук не втік закордон.

18 березня суд дозволив заочно заарештувати Медведчука.

В цей час в його дружини правоохоронці арештували три квартири, два майнових комплекси, коштовні предмети мистецтва та автівки. Зокрема, у компанії вилучили 300 картин відомих художників (Бокшай, Ерделі, Манайло, Шолтес, Глюк), снігоходи та квадроцикли.

А як пафосно все починалось!

Усе це знайшли у межах розслідування протиправних дій посадовців компанії Марченко. Поліцейські 6 квітня провели санкціоновані судом обшуки, зокрема й на дачі Медведчука «Ведмежа діброва».

Правоохоронці за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора отримали схвалення клопотання про арешт майна.

Після цього арештовані активи планують передати в управління АРМА. Кошти, отримані від реалізації цих активів, можуть використати для потреб Збройних сил України та відбудови зруйнованої росіянами інфраструктури.

За даними ЗМІ, увечері 18 лютого його дружина Оксана Марченко виїхала автомобілем до Білорусі. А перед повномасштабним вторгненням росії в Україну, 21 лютого, до будинку депутата в Києві приїхали кілька машин, щоб вивезти майно. Але про це дізналися у Держбюро розслідувань, і на місце прибули правоохоронці.

Адвокатка Медведчука Лариса Чередніченко 27 лютого в коментарі «Суспільному» казала, що він перебуває у безпечному місці у Києві.

Всі вже мали можливість бачити арештований вагон Медведчука, що вражав надзвичайною розкішшю. В Хорватії була затримана його яхта, вартістю в 200 млн. Це одна із найдорожчих яхт у світі.

Як відомо, пройшла інформація, що Медведчук у Білорусії. І наче охорона зняла його із мотузка. Бо, знаючи, що Путін наказав покарати усіх, хто йому брехав, що з підтримкою його в Україні все «отлічно», розумів, що загребуть і його.

Є інформація, що куму Путіна зараз тримають у Москві як заручницю. 

Вже й його ліпшого кореша Суркова посадили…

Але, напевно, знайшли все таки надійні канали і Медведчука мали переправити через кордон.

Для маскування він одягнувся у військову форму. Наніс, як бачите на фото грим.

Зеленський озвучив, що варто було б Медведчука обміняти на наших військовополонених.

Але в МВС озвучили за яких обставин це може статись.

– Перед обміном затриманого народного депутата України, колишнього співголови партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктора Медведчука щонайменше слід отримати від нього певну інформацію, – вважає радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко.

Треба обмінювати, якщо є така можливість… але коли ми говоримо про Медведчука, мені здається, що дуже правильно було б зробити дві речі: щонайменше, щоб він дав певні свідчення, тому що він має величезний обсяг інформації про те, хто, кому, скільки і за що давав із РФ для створення “п’ятої колони”, створення руху колаборантів”, – сказав Денисенко в середу вранці в ефірі українського телебачення.

За словами радника міністра, оптимальним варіантом був би обмін після засудження Медведчука українським судом.

“Ідеально було б, якщо це можливо, звісно, – це більше мають розуміти прокурори, – провести максимально швидко судовий процес, дати йому (Медведчуку) відповідний термін, отримати свідчення від нього і після цього обміняти”, – зазначив Денисенко.

Він підсумував: “Якщо Медведчук здасть “паролі та явки”, цього буде більше ніж достатньо для того, щоб рухатися далі… і я не впевнений, що Медведчук хотів би, щоб його наразі обмінювали”.

Як повідомлялося, у вівторок увечері у телеграм-каналі президента України Володимира Зеленського з’явилася фотографія Медведчука у військовій формі та у наручниках. Вона супроводжувалася текстом “Проведено спецоперацію завдяки СБУ. Молодці! Деталі згодом”.

Як відомо, Путін і дружина Медвєдєва хрестили єдину спільну доньку Медведчука і Марченко Дарію.

Вона жила і навчалась у Києві. Була спроба відправили її за кордон на навчання.

Із донькою, похресницею путіна

Але Англія і ЄС відмовити, через санкції.

Коли їх застосували, Марченко пригадала Зеленському, як допомагала влаштувати його на телебачення.

І навіть пригрозила:

“Той, хто підняв меча, від меча й загине”, – відповіла Марченко у відео в Instagram та оголосила про вступ до партії “Опозиційна платформа – За життя”.

Колишня журналістка та ведуча «Х фактора» спочатку розгорнула публічну громадську діяльність. А потім притихла.

Проекти успіху не мали.

Оксана Марченко народилася під Києвом у селі Чабани. Закінчила історичний факультет Національного педуніверситету ім. Драгоманова.

У 19 років вже стала обличчям телеканалів Ютар та УТ-1, згодом заснувала власну телекомпанію “Омега-ТБ”.

Зі своїм першим чоловіком Юрієм Коржем, гендиректором Інтернет-провайдерської компанії, має сина Богдана. Він вже одружився.

Через деякий час познайомилася з Віктором Медведчуком, а у 2003 році повінчалася з ним. У подружжя є донька Дарина, похресниця президента РФ Володимира Путіна і Світлани Медведєвої, дружини третього президента Росії Дмитра Медведєва.

Телеведуча розповідала, що обрала Володимира Путіна, бо він вірянин і чудовий хрещений.

На той період припадає скандальний епізод із Зеленським, про який заявила Марченко: 

“Важко коментувати неконституційні, репресивні й дурні рішення чинного гаранта, який у 2003 році мені таким не здавався – коли разом зі своєю чисельною компанією, зокрема братами Шефірами та іншими артистами, завітав до мене з проханням про працевлаштування. Я допомогла з роботою”, – заявила Марченко.

За збігом обставин, автор цієї публікації була у найвищому гірському храмі у Форосі де вінчався тоді голова АП Кучми та Оксана Марченко.

В 2018-му Оксана Марченко взяла участь у конкурсі «Танці з зірками». Це рішення викликало обурення серед працівників телеканалу. Вони наголосили, що Медведчук неодноразово робив проросійські заяви, а подружжя жодного разу “не засудило російську агресію на Донбасі та анексію Криму”.

Однак тодішній гендиректор “1+1 медіа” Олександр Ткаченко, нині міністр культури, наголосив, що в проєкті “Танці з зірками” беруть участь зірки українського шоу-бізнесу, незалежно від своїх політичних поглядів і переконань.

Деякий час в проекті «Х фактору» з Марченко працював відомий телеведучий, нині продюсер із Вінниці Володимир Завадюк.

Однак пізніше створив власні проекти на плюсах.

І ось тепер – одна «почесна заручниця» Путіна, інший в кайданках після втечі з під арешту….

А Василь Стус, наш земляк, закатований через продажного адвоката Медведчука, сексота КДБ лише за те, що любив Україну і писав вірші рідною мовою дивиться з небес… а справедливість все таки існує. І бумеранг кари повертається.

Як реагує на це Кремль?

Захарова вже заробила ось таку заяву:

– Ясно? Британская схема: провести быстрый суд, дать срок, а затем выбить показания. Работает безотказно”.

І це засвідчує, в Росії видно є чого боятися за покази Медведчука. 

Андрій Власенко