Наш кореспондент сьогодні навідався на ринки Вінниці – гуртовий на вулиці Привокзальній та на ринок “Вишенька”. Різниця у цінах – 10-20 грн.

На “Вишенці” пояснюють, що їм підняли ціну за місце. На “Привокзальному” – що товар або тепличний з дорогими енергоносіями,. або імпортний.

-Раніше все йшло з Херсону, а коли почался війна, туди ніхто за товаром не їздив. Тільки тепер почалися поодинокі доставки редьки і молодої капусти. Більшість товару з Львівських теплиць. А там затрачаються енергоресурси, які значно подорожчали. Тому й ціни з баз уже немаленькі. Цитруси – імпортні. Помідори наіть привезні. Лише трохи є уманських, – розповіла продавчиня Наталя.

Так, на гуртовому ринку в середньому ціна на овочі зросла на 30%. Зелена цибуля – 180 грн. Молода капуста – 50 грн, редька – 45-50 грн.

Ящик бананів – 1100 грн, за кілограм – 60 грн. Але загалом цитруси залишилися на тому ж рівні, що місяць тому.

Не подорожчали, а подекуди й здешевшали “старі” морква, буряк,  капуста.

Реалізатори на ринках прогнозують зростання цін ближе до Великодня.

-Одні навмисно підіймають ціну, бо є попит. А другі готові торгувати “в нуль”, особливо якщо покупці переселенці. Одні не сплачують податки, а другі продовжують це робити, щоб підтримати українську армію. Тут людсьий фактор спрацьовує, – каже Сергій.

 

 

Людмила Поліщук,

Фото Сергія Хіміча