Спецслужби російської федерації намагалися завербувати працівника одного зі стратегічних підприємство Вінниччини. Його затримали, коли він повертався з тимчасово окупованого Криму. Психологічним тиском чоловіка хотіли залучити до підривної діяльності проти України. Але при поверненні в Україну, чоловік все розповів СБУ.

Про це повідомили в СБУ у Вінницькій області.

«На Вінниччині виявили чоловіка, працівника одного зі стратегічно важливих підприємств регіону, з яким проводили вербувальну бесіду спецслужби росії при перетині адмінмеж в АР Крим. В кінці 2021 року вказана особа, при поверненні на територію України, була затримана та опитана ФСБ рф

Під час перетину кордону з Криму, був затриманий співробітниками прикордонної служби ФСУ рф. Допитувався та схилявся до співпраці. При поверненні у Вінницю повідомив СБУ, де було надано правові консультації.

Спеслужби під психологічним тиском хотіли залучити українця до підривної діяльності проти України. СБУ нейтралізувала канал розвідувальної інформації в сфері оборони», – йдеться у повідомленні.

На даний час вирішується питання про застосування до чоловіка положень Кримінального Кодексу України щодо звільнення від кримінальної відповідальності.