А ви як думаєте?
Ось що повідомили в Муровано-Куриловецькій громаді:
– Ще одне затишне та гарне місце з’явилося в Мурованих Курилівцях. 13 квітня 2022 року працівниками селищної ради було проведено прибирання території скверу по вулиці Соборна біля пам’ятника загиблим воїнам.

“Земельна ділянка по центральній вулиці Мурованих Куриловець позаростала чагарниками та старими деревами, які втратили свою привабливість через хвороби та вік. Тому мною було прийнято рішення зробити цю територію окрасою селища, насадити там вічнозелені рослини та найближчим часом встановити дитячий майданчик, – розповідає селищний голова Галина Цибульська. – До роботи взялися працівники селищної ради та КП “Мурованокуриловецький водоканал”. На жаль, до цієї акції не долучалась громадськість селища, незважаючи на мої неодноразові звернення!”.

Першими до роботи стали Василь Базишен, Микола Тарановський, Володимир Жук, Володимир Андрухов, Віктор Коломієць, Анатолій Ініваткін, Віталій Дерун, Ігор Остапович, Петро Багрій, Сергій Кушнір, Володимир Кривов’язий, Олександр Третьяков, Володимир Дзюба, Володимир Діденко, Степан Кривоніс, які позбулися старих дерев, повикорчовували сухостій, які росли на цій території, зібрали сміття, пластикову та склотару.

Варто зрозуміти, що питання чистоти та благоустрою селища залежить не лише від працівників селищної ради, комунальної служби та від організації роботи, а й від свідомості самих жителів громади! – Тетяна Покалюк,
начальник відділу організаційної роботи
та зв’язків з засобами масової інформації.
Але є інша думка серед жителів цієї громади.
Опоненти теперішньої влади вважають, що не потрібно було вирубувати ці дерева, бо вони були окрасою та пам’яттю Мурованих Курилівців.
Їх потрібно було лише почистили. Привести в порядок територію. Але не так радикально. Бо у смт.
є чимало інших територій, де можна було зробити затишне місце без вирубування.

Андрій Власенко