Ця пауза у військових діях, на думку генерального секретаря ООН Антоніо Гутерриша, може бути організована з 21 по 24 квітня. В цей час пропонується організувати гуманітарні коридори.

Особливо цього зараз потребують жителі та захисники Маріуполя, яких жорстоко бомблять рашистські окупанти.

Про катастрофічний стан, в якому зараз перебувають цивільні громадяни та поранені українські військові на території комбінату “Азовсталь” вчора розповів командир 36-ї бригади морської піхоти Сергій Волина.

Він не відкидає політичного рішення цієї гуманітарної катастрофи, адже гинуть ні в чому невинні мирні люди, маленькі діти. Окупанти використовують страшну зброю, заборонену усіма міжнародними конвенціями.

Врятувати людські життя можна не лише спробою військового прориву, а й політичним шляхом за умови ефективної дипломатії – вважає комбриг.

Це має бути створення міжнародного контролю безпеки виходу бойового гарнізону і цивільних осіб, які потрапили в капкан війни. Ще є шанс врятувати у Маріуполі життя тисяч людей від кривавої м’ясорубки рашистської армії.

“Жінки та діти в укриттях міста без їжі, ліків та одягу стали мішенню для росіян. Без співчуття і милосердя їх просто нищать, бомблять трьохтонними бомбами, це пекло подібне до того, яке ми бачили в Бучі. Всі зусилля лідерів США та Європи мають зосередитись на створенні гуманітарного коридора для виходу цивільних та поранених військових. Коридора на підконтрольну Україні територію, а не росії. І жодних маніпуляцій на цю тему, щоб ці люди не були викрадені чи розстріляні”, заявив депутат Європарламенту від Франції Рафаель Глюксман.

І щоб цей коридор не став черговою іловайською трагедією, має втрутитись ООН та докласти всіх зусиль, щоб хоч якось протистояти антигуманній рашистській ідеології та попередженню чергових злочинів проти людяності.

Те, що роблять рашисти в Маріуполі, як і у всій Україні, – це ганьба для всього демократичного світу.

Тисячі людей вбиті, а ми нічого не зробили, щоб зупинити це. Пройшло вже стільки часу, а в України досі немає необхідного озброєння, – підкреслив евродепутат.

Можливо, хоча б гуманітарна операція буде під силу Організації Об”єднаних націй, яка створена спеціально для забезпечення миру та безпеки у світі?

Чи міжнародна спільнота залишить тисячі безневинних жертв безпричинної війни росії проти мирної України напризволяще? І надалі потуратиме злочинній терористичній державі, яка знищує цивілізацію?

Вадим Снігур