Російський політик, 13-ти разовий чемпіон світу з шахів Гаррі Каспаров впевнений, що Україна поховає воєнного злочинця путіна політично, а потім і фізично.

Бо наслідком війни росії в Україні стане ліквідація кривавого диктатора. І знищить його власне оточення.

“Мені здається, очевидно: він помре не у власному ліжку. Я думаю, що його доля вирішена. І я думаю, що ймовірніше всього це буде його оточення, коли ситуація стане критичною… Бо для путіна немає життя за межами цієї безкінечної влади”, – заявив опозиційний політик.

Каспаров також вважає, що влада путіна тримається на його аурі “непереможності та безкарності”. Війна в Україні поставить хрест на цій аурі.

А далі – історія нічого нового не вигадає. Це фактичний крах державності і пошук цапа-відбувайла, яким традиційно є диктатор. Як це буде зроблено – не має значення, але очевидно, що путіна похоронить Україна.

Підтримує позицію Каспарома відомий російський політолог та публіцист Андрій Поінтковський. Він також вважає, що між путіном та російськими генералами назріває конфлікт через невдачі в Україні.

На думку політолога в росії зараз взагалі немає ніякого суспільства. Немає політичного класу. Але в росії, як у фашистській державі, існує бункер.Так само було в Німеччині в 1940 році. Не було ні суспільства, ні партій, ні спротиву. Але боротьба між фюрером та генералітетом йшла увесь час.

Поразка росії під Києвом стала “гашеткою” в протистоянні між диктатором та військовими. Подальше затягування війни, важкі армійські втрати, жорсткі санкції, пошук винних серед генералітету – це все може вистрелити в будь-який момент.

Або путін зі своїм гестапо арештує всіх причетних до військових дій генералів, або вони “превентивно вирішать питання з ним”.

Судячи з того, що уже більше 50-ти генералів затримано і ця тенденція наростає, сам диктор не залишає для решти високопосадових військових іншого вибору, як рятувати свої життя знешкодивши головнокомандувача.

В будь-якому випадку путін відповість за свої жорстокі злочини проти людяності, на які він свідомо відправив в Україну свою рашистську орду.

Сергій Бойчук