Доброго дня! Звертаємося до жителів Бушанського старостинського округу. Ви знаєте що питання приналежності української православної церкви московського патріархату в селі Буша , хвилює всіх нас дуже давно. Ви знаєте, скільки було потрачено нервів, здоров’я, програно судів! щоб зараз на нашій землі молилися москальською, славлячи кіріла, миколу і інших. Але тоді були інші часи і в них це вийшло… На жаль…
Але зараз, коли на нашу землю прийшла війна, коли наші воїни віддають за нас своє здоров’я і життя, коли орки гвалтують і вбивають мирних дітей, жінок, чоловіків. Коли московська орда сіє жах і розруху…отець Анатолій і прихожани не бажають переходити під покров Православної церкви України! Не дивлячись на рішення зборів громади! Вони чекають і спостерігають чим закінчиться війна. Ніякі аргументи, докази, вмовляння на них не діють. Останньою крапкою для мене особисто була сьогоднішня розмова з ними. Окрім звинувачень мене особисто в тому що через мене він залишить прихід, я не почула. Найгіркіше в цій ситуації те, що я і мій колектив , завжди відносились до нього з повагою. Вважали його непоганою людиною. Коли могилівські попи приїхали його виганяти, стали на його захист з вилами, граблями. Допомагали чим могли) Але це швидко забулося, варто було підняти питання про перехід.
Сьогодні одна з прихожанок мене запитала, яка тобі різниця? Ти ж не ходиш до церкви? Так не ходжу. Тому що не вважаю що там є Бог. Бога потрібно мати в серці, бо він є Любов. У всіх її проявах!
Але питання церкви, її приналежності, моя ПРИНЦИПОВА позиція! На нашій землі має бути українська церква, з українською мовою, з українським батюшкою патріотом! Крапка!
Тому ми колектив заповідника”Буша” та небайдужі жителі Бушанської громади закликаємо всіх не зраджувати пам’ять всіх хто загинув на нас, всіх хто зараз воює, хто захищає нашу землю! Закликаємо! Не йдіть на свята до Бушанської церкви! Бог посвятить в цей Великий день все й так! Пам’ятайте! Кожна копійка залишена в московському храмі – куля для наших дітей!

Ірина Захарчук,
Олександр Беличко
с. Буша