Великобританія, Франція, Німеччина, США, Канада та Ізраїль вимагають від своїх громадян негайно покинути Молдову та ПР

Таке вже було перед військовим вторгненням росії в Україну. Причиною стурбованості міжнародної спільноти стали провокації вчинені напередодні в невизнаній республіці.

Ще більшою причиною для тривоги став оприлюднений лист міноборони ПР до голів місцевих адміністрацій.
Він стосується проведення призову громадян на спеціальні збори.

Як повідомляє ГУР ЗСУ, націкавіше в цьому документі те, що він датований 21 квітня. Ще до початку останніх російських провокацій на території пмр.

В листі зазначається, що мета зборів – забезпечення100% укомплектованості особового складу миротворчого контингенту пмр, а також забезпечення зайнятістю працездатного населення республіки.

Брати участь у зборах можуть чоловіки до 55 років, яким гарантується грошове та речове забезпечення, проживання і харчування.

Не працюючим громадянам обіцяють в місяць 2800 придністровських рублів.

Попри формальну добровільність участі в 90-денних зборах, вже поступає інформація, що цей прихований призов носить примусовий характер.

Схоже, Вадим Красносельський, президент пмр, таки готується повторити долю Лукашенка і стати ще одним ізгоєм у Європі та цивілізованому світі.

Загальна кількість військових миротворчих сил пмр по штату передбачає 10000 осіб.

Наразі вони налічують не більше 2,5 тисяч військовослужбовців.

Українська армія готова зустріти і цей виклик, якщо придністровці наважиться перетнути наш кордон.

Ми зв’язалися з нашими інформаторами у прикордонних з пмр Піщанським та Япільським районах Вінницької області. Вони повідомляють, що поки ніяких ознак ескалації з боку невизнаної республіки не спостерігається.

Вадим Снігур