Вони помирають від голоду та спраги, вони втрачають можливість врятуватися від важких ран, бо фашисти розбомбили госпіталь, і заблокували будь-яке постачання продовольства та води.

Голодною смертю помирають безневинні діти, але антигуманний кремлівський режим не знає, що таке співчуття та людяність. Бо це не люди, а дикі звірі, навчені вбивати та знищувати.

Навіть німецькі фашисти не були такими жорстокими, як теперішні російські м’ясники. Як повідомив мер Маріуполя Вадим Бойченко, війська рф за два місяці убили вдвічі більше жителів, ніж німці за два роки окупації.

Тоді загинуло 10000 громадян, а від руського міра, який прийшов визволяти російськомовних, за два місяці блокади загинуло вже більше 20000 російськомовних осіб.

Серед них уже сотні загиблих дітей. На сьогодні вже майже 50 тисяч городян примусово вивезені на непідконтрольну Україні територію.

Є інформація, що їх поміщають у концентраційні табори та вивозять в сибір та на далекий схід.

Страшною трагедією залишається блокада на території металургійного комбінату частин українських захисників, що опинилися в оточенні.

Це бійці полку Азов, прикордонники, нацгвардійці, морпіхи. Серед них біля 600 важкопоранених воїнів, які вже не можуть чинити збройного опору і, за усіма міжнародними правилами ведення війни, мають бути евакуйовані в безпечне місце та отримати медичну допомогу.

Але підступна кремлівська росія ігнорує усі міжнародні правила, ігнорує вимоги міжнародних безпекових інституції, навіть ООН.

Азовсталь продовжують безперестанку бомбити та обстрілювати з важкої артилерії.

Навіть після зустрічі путіна з генсекон ООН, на якій московський диктатор вчергове збрехав, що забезпечить гуманітарні коридори для Червоного хреста та евакуації мирних жителів на українську територію.

За три дні присутності міжнародних спостерігачів вдалось на сьогоднішній ранок вивезти лише 20 людей.

Російські окупаційні війська постійно перешкоджають евакуації створюючи збройні провокації.

Звісно, це робиться з відома військово-політичного керівництва злочинного московського режиму.

У край важкому стані залишаються наші воїни. Вони запропонували вивезти їх на територію іншої країни, але антигуманна рашистська машина смерті глуха.

Вона продовжує підступно убивати беззбройних та знесилених, знищувати меткомбінат та інфраструктуру Маріуполя.

І так виміщає свою злість за провалене ганебне вторгнення і поразку у бліцкрігу.

Молода українська група The Pamphlets, вражена героїзмом українських захистників та жорстокістю рашистів, записала пісню Misto Marii.

Ця пісня закликає Україну та увесь світ ні на хвилину не забувати про багатостраждальне місто на березі моря, яке окупанти перетворили на цвинтар, попіл та руїни.

Вчора Президент України вкотре закликав міжнародне співтовариство та безпекові організації зробити все можливе, щоб врятувати українських патріотів в Маріуполі.

Сергій Бойчук