Якими незрозумілими вважались його слова! І якими очевидними тепер.

Історія ще довго буде вивчати умови зародження і, сподіваюсь, скону, як із «ізбраних побєдітелей», в котрих «дєди ваєвалі» (хоча фашисти дійшли лише до Москви), нового фашизму-ра- шизму. Які вкрали безпардонно у нас перемогу (могли бы победить и без Украины). Хоча Україна, повністю віддана окупації через недалекоглядність сталін¬ізму, зазнала найбільше втрат і горя в Другій світовій.
Як у Росії створили культ безкарності побєдітєлей. Як «внушили», що «превратіть в пепел весь мір (недоговорюючи, що і себе) — ето хорошо! И завоевать весь мір — тоже»!
І з 24 лютого вони просто «пробуют» повторити «подвиг дєдов»!
Та тільки який подвиг і яких дєдов? Я була шокована, коли мені, онучці трьох загиблих дідів (рідних і їхнього брата), бабусі- вдови, яка ходила пішки «на Западну» міняти останнє на хліб, щоб вижити з сиротами, колишня колега принесла покласти в сейф «мішечок золотих прикрас». Боялась, щоб син не виніс.
– Ну, це трофеї із Німеччини батька, — гордо заявляла вона.
А я розуміла, що ці часіки і колечка, сережки були зняті з німкень. Добре, якщо не за¬катованих.
Невже так робили інші?! Яким же було моє здивування, коли дізналась від старожилів, що на моїй «вулиці генералів» у Вінниці були такі, що вагонами привезли трофеї! А що вже казати про московських генералів і генералісимусів?

Це добре, це почесно! А ці відра діамантово-ізумрудних брошок і кольє, які привезли своїм пасіям-артисткам маршали і головнокомандувачі з переможного походу по Європі? На них Галя Брежнєва із бандитами

— міліцейськими перевертнями
– полювала. Це ж звідти!
Чи можете уявити, що так ро¬били британці чи американці, французи?
Була ще й інша — зак¬рита тема.
її більше озвучували іноземні ЗМІ — 3 мільйони зґвалтованих німкень. радянськими солдатами. Та¬ким, кажуть, був негласний наказ Жукова «відірватись на 3 дні». там також були смерті зґвалтованих, там також були пускання по колу жертв. Просто ще та¬кого садизму не було. Бо ще тоді були «побєдітєлі».
Тепер нацисти! Рашис- ти, вірніше! І такими вони увійдуть в історію. Як і російська армія не воїнів, а саме терористів. І мародерів. Про мародерство —
500 кг «на руки» вкраде¬ного – ми вже знаємо.
Про покидання на полі бою своїх. Нацизм і до них любові не передбачає! Також.
Тепер про терор. Він є в основі будь-якого нацизму. І геноциду! Бо армії, яка на таке заряджена – треба помсти. Бо солдатам вже вселена ненависть! Здогадуєтесь, до кого?
А де можуть найбільше про¬явити себе терористи? В катуваннях і розстрілах невинних. У нелюдських і масових знущаннях над найбільш незахищеними — жінками і дітьми.
Ці історії переповідаються широко у ЗМІ. Мені ж їх підтвердила вчителька з Ірпіня Людмила Василівна, яка вчила за¬катованих чи їхніх батьків. Лікар із Бучі Світлана, яка лікувала їх. Вони зараз у Вінниці, але в Бучі і Ірпіні живуть, там народились

Тому знають чи не усіх жертв.
6-річну дівчинку, яка пішла в Ірпіні в перший клас, на очах матері зґвалтували двоє російських військових.
9-ти років дівчинку, знайому ученицю, зґвалтували 11 (знайдено щонайменше 11 зразків сперми) солдатів, потім вирізали букву «2» на її грудях і роз¬різали живіт. Батьки були вбиті на її очах.
Мати, батько, 3 доньки 5, 8, 17 років. У їхньому будинку осе¬лилися росіяни. Це сусіди лікар¬ки Світлани. Того ж дня батько був застрелений. Згвалтували дітей на очах у матері, її теж. Дівчата 5 і 8 років померли від зґвалтування та травм. 17-річна донька і мати вижили, але вони у важкому стані в лікарні.
Мама, тато, 11-річна дочка та їхній собака. Батька розстріляли. Собаку різали 4 години на
очах у дитини та матері. Протягом 1 тижня матір ґвалтували на очах у дитини.
Мати, батько, донька 9 років та син 5 років. Кадировці зайшли до їхнього приватного будинку. Ці люди були пацієнтами Світлани. Батькові зв’язали руки, поставили на коліна і роз¬стріляли на очах у дружини та дітей. Наступного дня у хлопчика відрізали статеві органи, він помер від кровотечі. Матір і дочку ґвалтували 2 тижні.

Мати, батько, бабуся, дідусь, дворічна дівчинка. У будинку знайшли всіх мертвих. Батько зі зв’язаними руками і розстріляний. У дитини перерізане горло. Мати з розірваними статевими органами зарізана.
14-річну дівчину зґвалтували 5 російських окупантів. Вона зараз вагітна.
У підвалі Ірпіня знайшли 14 зґвалтованих жінок від 14-ти до 24 років.
Вісім з них — вагітні. їх гвалтували постійно одночасно 3-5 військових садистів. Гвалтували, застосовуючи садизм.
Казали, що будуть так гвалтувати і катувати, щоб вони ніколи не захотіли на¬родити дітей, бо вони бу¬дуть ненависними їм українцями. А українців треба стерти з лиця землі. Бо вона руская… А люди — нацики. їх треба денацифікувати. Тобто знищити.
кщо лише в Бучі закато-
Яваних і вбитих мирних жи¬телів 900, то скільки планува¬лось винищити по усій Україні? Скільки в нас українців?! 92 відсотки. Ну, може, 20 пішли б на співпрацю.
20 мільйонів загинуло та було закатовано в СРСР фашистами жертв.
Схоже, цих цифр мали досягти лише в одній Україні.
Де є геноцид, там є нацизм!

Тобто нація, яка ставить за мету знищити іншу.
І війна в країні — це нацизм у дії. Фюрер Путлер, беззаперечна відданість йому — 95 відсотків підтримки, буква 2 . Терор і згвалтування. Руйнування і «утюження» мирних міст. Навіть наявна церква, ЗМІ і культура, що стали пособника- ми нацизму-рашизму.
І крематорії винайшли — як у фашистських концтаборах — тільки переносні. Тепер у таких спалюють маріупольців.
— Це вже навіть не війна повномасштабна! Це геноцид ук-раїнського народу! — так сказали Байден, Трюдо, Джонсон.
Тепер одна із найважливіших деталей для нового Нюрнберга. І ознак, що маємо справу із нацистською Росією.
До Путіна після Бучі і Ірпіня, інших побачених жертв поїхав канцлер Австрії Нехаммер.
Він розмовляв з ним на¬одинці. Як знаєте, Путін, як кагебіст, працював у Німеччині і знає німецьку. Канцлер засвідчив, що він розповів йому в деталях про звірства і садизм його солдатів, які побачив на власні очі!..
Чекав, наївний, що той їх по¬карає? Зробить висновки?!
І Путлер зробив! Він наго-родив за «мародерство», за звірства і ницість, за жорстокість, якої не знав світ, за порушення мислимих і немислимих правил війни, за катування мирних жителів і вбивства, гвалтування дорослих і дітей, мінування будинків цивільних, званням «зразкової» 64-ту бригаду. Ну, ту, що вчиняла це все.
У кого ще є ілюзії, що це не новий рейх?! Це страшний і нещадний рейх, вигодува- ний особливою селекцією жорстокості і її виправдання. Але у нас немає іншого виходу, українці, як перемогти!
Слава Богу, Україні і ЗСУ. Разом до перемоги!

Тетяна РЕДЬКО