На Вінниччині СБУ викрила чергових кремлівських шанувальників, які у заборонених соцмережах захоплювалися доблестю рашистських загарбників та підтримували військову агресію рф проти України.

Зокрема, деструктивний контент поширював 46-річний мешканець одного з сіл Хмільницького району, уродженець росії.

У своїх публікаціях та репостах він захоплювався цитатами путіна і лаврова та із нетерпінням очікував на знищення патріотів України.

Крім цього, «орко-пропагандист» розповсюджував матеріали, де повністю підтримував дії рашистів по знищенню українських військових та політичних сил.

Інший фігурант, житель обласного центру теж підтримував «руZZкій мір» поширюючи проросійські матеріали на своїй сторінці у соціальній мережі «Facebook». А з початком повномасштабного вторгнення окупаційних військ в Україну, значно активізував свою інтернет-пропаганду. У дописах він співчував загарбникам, виправдовував їхнє вторгнення в нашу державу та звинувачував українських військових у військових злочинах.

В окремих постах вінничанин стверджував, що російська федерація нібито протистоїть у смертельному двобої із «націоналістами», дискредитував Збройні Сили України, поширював ворожу пропаганду в підтримку загарбницькій політиці кремля.

Ініційовані СБУ судово-лінгвістичні експертизи підтвердили протиправний характер дій фігурантів.

Слідчі спецслужби повідомили обом зловмисникам про підозри за ч.2 ст.436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) КК України.

Викриття та документування злочинної діяльності здійснювали співробітники СБ України у Вінницькій області за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури.

СБУ продовжує комплексні заходи із запобігання та нейтралізації загроз інформаційно-підривній діяльності рф проти нашої держави.