Пошкоджено 6 залізничних станцій. Зеленський назвав це актами безсилля.

Увечері 3 травня була повітряна тривога по всій території України.

І це вже систематично майже тиждень під ряд. Стратегічні бомбардувальники Росії Ту-95 або ж Ту-160 завдають ракетного удару із Каспійського регіону.

Орієнтовно випущено 18 ракет з літаків, влучили по об’єктах інфраструктури Дніпропетровської, Кіровоградської, Львівської, Вінницької, Київської та Закарпатської областей. Також із інших засобів нанесено ракетні удари по Одеській та Донецькій областях, – повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За попередніми даними, за добу 3 травня протиповітряною обороною Повітряних сил та Сухопутних військ збито щонайменше 8 крилатих ракет, дані уточнюються.

Дві над Вінницею. 

Уражено 7 безпілотників та одну авіаційну ракету”.

Ігнат звертає увагу, що окупанти вже почали берегти свої літаки та вертольоти, тому не заходять у контрольований Збройними силами України повітряний простір.

А ось авіація Повітряних сил України протягом доби здійснила десятки авіавильотів. Під прикриттям винищувачів групи ударної авіації завдали близько десяти ракетно-бомбових ударів по скупченню військ противника, складах боєприпасів та живій силі.

Президент Володимир Зеленський вважає, що чисельні ракетні удари Росії по різних українських містах у вівторок свідчать про її безсилля перемогти Україну.

«Очевидно, російські військові сьогодні вкрай нервово відреагували на наші успіхи. Різні українські міста знову стали мішенями для російських ракет, російських ударів: Львів, Вінниця, Київська область, Дніпропетровська область, Одеса, Харківщина.

Такий масштаб сьогоднішніх обстрілів однозначно свідчить не про те, що у Росії є якась особлива військова мета. Нанести удар по Закарпаттю – що це може конкретно дати Росії? Вони намагаються вимістити своє безсилля, бо Україна їм не по силах”.

Андрій Власенко